Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 31 iulie 2014

PE SCURT:

  • Ciocan, antrenamente de top
  • 18 la Mondiale
  • Și-a revenit Bujin
  • În sferturi la mondiale
  • Câștigători la Sibiu
  • Spania, 3×3 perfect

Ciocan, antrenamente de top!

Pugilistul Cristian Ciocan se află pentru scurt timp acasă, în vacanţă, la Pechea. Antrenorul Felix Păun, cel care l-a descoperit şi format pe Ciocan, spune că acesta va boxa luna viitoare cu celebrul Vladimir Klitschko, dar în meciuri de antrenament. Mai precis, el va fi partener de antrenament al ucraineanului pentru o perioadă de 2 săptămâni, acesta urmând să-și pună centurile în joc în luna septembrie.

18 la Mondiale

A 15-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Atletism, rezervate juniorilor, au debutat săptămâna aceasta, marți, la Eugene, Oregon, în Statele Unite ale Americii. Competiţia se desfăşoară în perioada 22-27 iulie. România este reprezentată în competiţia în care a obţinut 20 de medalii de aur în istorie de 18 sportivi (13 fete şi cinci băieţi).

Și-a revenit Bujin

Triplusaltista Cristina Bujin (26 de ani) a fost una dintre performerele Naţionalelor de atletism. Eleva lui Bogdan Tudor şi-a realizat cel mai bun rezultat personal al sezonului, întinzând ruleta la 14,07 m, performanţă ce i-a adus medalia de aur. Bujin, participantă la JO de la Londra, face parte din lotul României care va merge în august la Europenele de la Zurich.

În sferturi la mondiale

Handbalul feminin românesc la nivel de junioare (U18) este între cele mai bune opt şcoli din lume. Echipa pregătită de Aurelian Roşca şi Gavril Kozma s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Macedonia, după ce a învins cu 28-22 naţionala Croaţiei. Între fetele noastre și semifinalele Mondialului de profil mai stă acum doar un meci în compania Olandei.

Câștigători la Sibiu

Reprezentativa masculină de baschet a României a câştigat turneul internaţional amical de la Sibiu, după ce s-a impus, săptămâna trecută, în faţa Olandei, scor 76-69, informează frbaschet.ro. Echipa României s-a mai impus în faţa Tunisiei, scor 59-47, şi Elveţiei, cu 72-67. România a câştigat turneul cu trei victorii în trei meciuri, pe locurile următoare clasându-se Olanda, Elveţia şi Tunisia.

Spania, 3x3perfect

Spaniolii de la Palo Peak Team au câştigat premiul cel mare de 4.000 de dolari în finala concursului Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, depăşind în finală, cu scorul de 21-13, trio-ul “Tricolorii”, format din Cătălin Vlaicu, Bogdan Popescu, Angel Santana şi Adrian Vasile Ştefan – pe scurt, naţionala de baschet 3X3 a României. Rezultat așteptat ținând cont de forma afișată de spanioli pe parcursul turneului.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!