Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 7 august 2014

PE SCURT:

  • Suplimentare de fonduri
  • Planuri mari pentru Steaua
  • Crichton a ales Farul
  • Halep stă pe 3
  • Tecău, câștigător la dublu
  • Canotajul vâslește bine

Suplimentare de fonduri

Naţionala de handbal feminin (Under 18), campioană mondială în Macedonia, a revenit în ţară, fiind întâmpinată de peste 100 de persoane, familii, antrenori, oficiali ai Federaţiei Române de specialitate. După ce jucătoarele şi staff-ul tehnic au dat primele interviuri la cald, echipa a plecat direct la Ministerul Tineretului şi Sportului, unde a aflat că primele pe care va primi au fost suplimentate.

 

Planuri mari pentru Steaua

Cu aproximativ o lună înaintea startului de sezon din Liga Naţională de Baschet, în care nu va mai intra pe teren, Virgil Stănescu, preşedintele echipei Steaua CSM EximBank, a vorbit în premieră despre planurile clubului. Virgil e unul dintre jucătorii emblematici ai baschetului românesc de după Revoluţie. El a spus că Steaua se va baza mai ales pe jucători români și că speră ca echipa să termine între primele patru.

 

Crichton a ales Farul

Echipa de rugby RCJ Farul Constanţa l-a transferat, luni, pe fostul internaţional samoan Daniel Crichton, care evoluează în linia a 2-a. Având 29 de ani, Crichton s-a născut în Noua Zeelandă și are cetăţenie samoană, naţională pentru care a şi jucat în 2012. Daniel Crichton are 1,94 metri şi 110 kilograme, iar la RCJ Farul va lupta pentru un loc de titular cu Cristian Petre.

 

Halep stă pe 3

Jucătoarea de tenis Simona Halep se menţine pe locul 3, cu 6.785 puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii luni, dar va urca pe poziţia a doua începând din 11 august, după turneul Rogers Cup (Canada), deoarece chinezoaica Na Li nu va juca în acest sfârşit de vară. Halep este devansată în clasament de americanca Serena Williams (9.700 puncte) şi chinezoaica Na Li (6.960 puncte).

 

Tecău, câștigător la dublu

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) a câştigat proba de dublu din cadrul turneului de la Washington, dotat cu premii totale de 1,4 milioane de dolari. Tecău şi Rojer au învins în finală, cu scorul de 7-5, 6-4, cuplul Sam Groth/Leander Paes (Australia/India), într-un meci care a durat o oră şi 19 minute. Ei au obţinut pentru această performanţă 93.460 de dolari şi 500 de puncte ATP.

 

Canotajul vâslește bine

Canotajul rămâne în vârful performanţei sportive din România. La Campionatele Mondiale de tineret de la Varese (Italia), România a obţinut trei medalii, de toate culorile. Cea mai bună performanţă a fost reuşită de echipajul feminin de dublu vâsle, format din Viviana Bejinariu (CS Dinamo Niro) şi Ioana Vrânceanu (Steaua). Cele două sportive în vârstă de 20 de ani au condus integral cei 2.000 de metri ai finalei.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!