Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 4 septembrie 2014

PE SCURT:

  • CSM bate la Zalău
  • Dedu, a treia operație
  • Naționala de baschet stă acasă
  • Larisa Iordache, trei titluri
  • Steaua a ratat semifinala
  • Halep, la turneul campioanelor

CSM bate la Zalău

La aproape 24 de ore distanţă după ce HCM Baia Mare a surclasat SCM Craiova cu 32-21, în meciul de deschidere al Ligii Naţionale de handbal feminin, a sosit şi replica rivalei în lupta pentru titlu, CSM Bucureşti. Echipa pregătită de Mette Klit n-a avut un meci la fel de lejer precum echipa campioană, dar a obţinut toate punctele pe terenul echipei HC Zalău, scor 26-19, unde se câştigă foarte greu.

 

Dedu, a treia operație

La două săptămâni după accidentul de motocicletă în care a fost implicat, Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, a trecut cu bine peste a doua operaţie la spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca. Joia trecută, plasticienii au lucrat mai bine de șapte ore şi jumătate, iar peste o săptămână, urmează o a treia operaţie, tot la piciorul drept.

 

Naționala de baschet stă acasă

Naţionala de baschet masculin nu s-a calificat la Campionatul European din 2015. Echipa noastră a fost ultima în clasamentul echipelor de pe locul 2 în cele 7 grupe preliminare. Echipa noastră nu a reuşit nici măcar acum să se califice. Naţionala a avut şi ghinion, dacă i se poate spune așa, având cel mai slab golaveraj dintre cele șapte echipe clasate pe locul 2 în grupe.

 

Larisa Iordache, trei titluri

Gimnasta Larisa Iordache a cucerit, duminică, trei titluri naţionale în finalele pe aparate, la sărituri, paralele şi sol, medaliile de aur la masculin fiind împărţite între Cristian Băţagă, Marius Berbecar, Andrei Muntean şi Clad Cotuna, la Campionatele Naţionale de gimnastică, de la Bucureşti. Punctajele obținute de Larisa au fost 14.425 (sărituri), 14.750 (paralele) şi 15.150 (sol).

 

Steaua a ratat semifinala

Steaua a ratat pentru prima oară în ultimii șase ani careul de aşi din rugby-ul românesc, după ce a pierdut dramatic meciul din baraj cu Farul Constanţa, cu 17-16. Formaţia din Ghencea a fost timp de aproximativ 75 de minute peste adversari, conducând aproape tot meciul. Cele 10 puncte avans avute la un moment dat nu au fost suficiente. Cu 5 minute înainte de final, Farul a trecut în avantaj, 17-16.

 

Halep, la Turneul Campioanelor

Eliminată în turul 3 la US Open de  Mirjana Lucici-Baroni, scor 6-7, 2-6, Simona Halep şi-a asigurat prezenţa la Turneul Campioanelor de la Singapore, competiţie ce va avea loc în perioada 17-26 octombrie 2014. Simona Halep beneficiază, dacă se poate spune aşa, de eliminările surprinzătoare ale Mariei Şarapova şi Petrei Kvitova.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!