Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 10 ianuarie 2010

PE SCURT:

  • Scad salariile la Constanta
  • Lia Manoliu are statuie
  • Ministrul nu cunoaste bugetul
  • Din nou, Dieter Nisipeanu
  • Vrea la Olimpiada!
  • Cantonament la munte

Scad salariile la Constanta

Presedintele echipei CVM Tomis Constanta, Sorin Strutinsky, a anuntat ca veniturile jucatorilor si ale antrenorilor se vor reduce pana la sfarsitul sezonului cu 50%, iar cei care nu doresc sa accepte noile conditii pot pleca. „Am fost nevoiti sa luam masuri ca urmare a crizei economico-financiare din aceasta perioada si a evolutiilor slabe ale echipei. Asta este. Cine nu vrea, poate sa plece”, a mai spus el.

 

Lia Manoliu are statuie

Statuia Liei Manoliu, fosta campioana olimpica, a fost dezvelita in cadrul complexului care poarta numele fostei mari sportive. Lucrarea este opera sculptorilor Dan Alexandru si Liviu Marcu. Materialele folosite la realizarea statuii au fost polistirenul si rasinile sintetice. „Sunt foarte emotionat”, a spus fostul antrenor al atletei, Dan Serafim. Lia Manoliu a incetat din viata in 1998.

 

Ministrul nu cunoaste bugetul

Noul ministru al educatiei, cercetarii, inovatiei, tineretului si sportului, Daniel Funeriu, a depus juramantul la Palatul Cotroceni. Acesta a declarat ca a primit informatii de la Ministerul de Finante potrivit carora Educatia a primit 6% din PIB si ca Cercetarea a primit un buget majorat cu 4% fata de anul trecut. „Datele privind Tineretul si Sportul urmeaza sa le primesc in curand”, a spus noul demnitar.

 

Din nou, Dieter Nisipeanu

Liviu-Dieter Nisipeanu (ACS Sah Apa Nova Bucuresti) a fost desemnat de FRS cel mai bun sahist roman al anului 2009. Nisipeanu a fost urmat de Corina Peptan (CS Luxten Timisoara) si de Constantin Lupulescu (CS Dinamo). Dieter nu face decat sa confirme ca este cel mai bun sahist al Romaniei, de la el fiind asteptate eventualele performante si pentru acest an.

 

Vrea la Olimpiada!

Lucia Mihalache, care practica de 25 de ani tirul, a declarat ca isi doreste sa participe la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. „Sunt veterana clubului CSM Arad, dar nu ma gandesc la retragere. Vreau sa obtin in 2011 calificarea pentru Olimpiada de la Londra”, a declarat sportiva in varsta de 42 de ani. Mihalache a obtinut in 2009 locul sase la CE (talere), atat la individual, cat si cu echipa.

 

Cantonament la munte

Timp de 10 zile (27 decembrie – 6 ianuarie), componentele lotului olimpic de gimnastica al Romaniei au schimbat sala de la Deva cu partia din apropierea hotelului Piatra Craiului, de la Paraul Rece, statiune aflata la opt kilometri de Predeal. Traditionalul cantonament de iarna, folosit pentru a reincarca bateriile pentru noul sezon competitional, a fost de data aceasta, sarac in zapada.


Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!