Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 9 octombrie 2014

PE SCURT:

  • Vom arbitra la europene
  • Steaua debutează cu victorie
  • Dinamo, un nou drum
  • Gimnastica e în vrie
  • Acțiuni caritabile
  • Tecău câștigă China Open

Vom arbitra la europene

Cuplul de arbitre Diana Carmen Florescu şi Anamaria Stoia a fost nominalizat în cursul săptămânii trecute, de către Federaţia Europeană de Handbal, alături de alte 11 cupluri, pentru a conduce meciuri la Campionatul European feminin din luna decembrie, care va avea loc în Ungaria şi Croaţia.

Steaua debutează cu victorie

Echipa de baschet masculin Steaua CSM Eximbank Bucureşti a învins în deplasare formaţia BC Timişoara, cu scorul de 85-75 (43-29), într-un meci contând pentru prima etapă a Ligii Naţionale. Liga Naţională 2014-2015 se dispută cu doar 13 echipe, astfel că în prima etapă CSU Atlassib Sibiu a stat.

Dinamo, un nou drum

După un an de pauză, baschetul dinamovist revine în competiţiile interne de seniori. Cel mai titrat club din sportul cu mingea la coş din România, cu 22 de titluri naţionale în palmares, porneşte la drum cu un nou proiect, alături de Virgil Căruţaşu. Dinamo va juca în Liga I și va avea drept de promovare în Liga Națională, dacă va reuși acest lucru.

Gimnastica e în vrie

Naţionala feminină a terminat pe locul 7 în calificările la CM de gimnastică, astfel că va fi prezentă în finala de miercuri. Poziţia este mult sub aşteptări, însă de la actuala echipă nici nu se așteptau foarte multe. Imaginea ne este salvată de Larisa Iordache, ea calificându-se fără probleme în finalele la trei aparate.

Acțiuni caritabile

Floretistele Ana şi Maria Boldor, alături de spadasina Ana-Maria Brânză, au participat la un eveniment caritabil pentru ajutorarea fostului sportiv Petre Mitu, care a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică. Acțiunea și-a dorit să strângă unele fonduri pentru fostul rugby-ist, acestea urmând să-l ajute să lupte cu boala.

Tecău câștigă China Open

Dublul Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) a câştigat turneul de la Beijing după ce a învins în finală, cu scorul de 6-7 (6), 7-5, 10-5, cuplul Julien Benneteau/Vasek Pospisil (Franţa/Canada), cap de serie numărul 4. Dublul câștigător ocupă locul 6 în clasamentul pe echipe şi au şanse să se califice la Turneul Campionilor de la Londra.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!