Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 28 noiembrie 2014

PE SCURT:

  • Clujul a ratat calificarea
  • Două centuri de aur
  • Cros pentru tineri
  • Se adună naționala
  • Arad, victorie în CEWL
  • Ploieștiul, învinsă de Volgograd

Clujul a ratat calificarea

Echipa de handbal feminin Universitatea Cluj a ratat calificarea în optimile de finală ale Cupei Cupelor, fiind eliminată de formaţia sârbă Radnicki Kragujevac. În manşa tur, disputată în urmă cu o săptămână la Cluj-Napoca, scorul a fost egal, 29-29 (14-14), iar duminică, în deplasare, Universitatea a cedat cu scorul de 19-24 (7-14). Astfel, în optimile de finală ale Cupei Cupelor s-a calificat Radnicki Kragujevac.

Două centuri de aur

Cea de a 39-e ediţie a turneului internaţional de box  “Centura de Aur – Nicolae Linca” s-a încheiat având printre laureaţi doi pugilişti români. Ovidiu Berceanu (49 kg) şi Marian Piţa (69 kg) s-au impus la cetegoriile lor de greutate după victorii în meciurile finale. Berceanu l-a învins la puncte pe ucraineanul Dmitro Zamolayev, iar Marian Piţa a trecut în meciul pentru aur de un alt ucrainean, Yaroslav Samofalov.

Cros pentru tineri

5.200 de elevi au participat în weekend la crosurile organizate de Federaţia Română de Atletism, sub sloganul “Elevii de azi, campionii de mâine”. 20 de oraşe au dat startul simultan, la ora 10:00, pentru 260 de elevi, copii nelegitimaţi la cluburi sportive, pentru a le stârni interesul pentru cursele de fond şi semi-fond, într-un proiect care îşi propune să găsească viitori sportivi de performanţă. 

Se adună naționala

Gheorghe Tadici a adunat naționala la Cluj, acolo unde tricolorele se reunesc pentru participarea la Campionatul European de handbal din Ungaria şi Croaţia (7-21 decembrie). Selecţionerul a convocat 20 de handbaliste, noutatea lotului fiind constituit de Ionica Munteanu (35 ani). Portarul lui SCM Craiova a avut o contribuţie însemnată la ascensiunea formaţiei sale, care a încheiat turul pe locul 2.

Arad, victorie în CEWL

Echipa de baschet feminin ICIM Arad a învins, miercuri, pe teren propriu, formaţia slovacă Piestanske Cajky, cu scorul de 78-72 (46-39), în a doua partidă din grupa B a Ligii Europei Centrale (CEWL). În meciul de debut, ICIM Arad a învins, în deplasare, formaţia austriacă Flying Foxes, cu scorul de 73-59. Din grupa B mai fac parte echipele Valosum Brno şi SBS Ostrava (Cehia).

Ploieștiul, învinsă de Volgograd

CSU Ploieşti, campioana României la baschet, a pierdut pe teren propriu meciul din runda a 6-a a Grupei E din Eurocup, scor 79-96 (44-51) cu ruşii de la Volgograd. În ciuda diferenţei mare de scor, campionii României nu au jucat tocmai rău în faţa ruşilor. Marea problemă a echipei noastre a fost însă reprezentată de procentajul scăzut de la libere, extrem de slab.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!