Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 19 decembrie 2014

PE SCURT:

  • Victorie pentru Ronald Gavril
  • 11 români dopați?
  • Gyenes, la al cincilea Dakar
  • Handbalistele, modeste
  • Pe 4 la Doha
  • Ploieștiul, calificată

Victorie pentru Ronald Gavril

Ronald Gavril, românul care boxează în echipa lui Floyd Mayweather, TMT, a încheiat anul 2014 cu o victorie. Băcăuanul l-a învins în Texas pe columbianul Jose Miguel Rodriguez Berrio, prin KO în prima repriză. A fost cea de a 11-a victorie din palmaresul celui supranumit “The Thrill”, a noua înainte de limită. Gavril a boxat de patru ori anul acesta, meciurile încheindu-se prin KO sau KO Tehnic.

11 români dopați?

Cotidianul britanic The Telegraph a publicat o infografie în care arată că 225 de atleţi cu valori anormale ale unor substanţe din sânge provin din 39 de ţări, printre aceştia numărându-se şi 11 sportivi din România, fără să fie oferite și nume. Din cei 225 de atleţi, trei au devenit campioni olimpici în 2012. IAAF a evitat la vremea respectivă să realizeze controale, deși semne că sportivii se dopează existau.

Gyenes, la al cincilea Dakar

Pilotul sătmărean Emanuel “Mani” Gyenes va concura și în ediţia 2015 a Raliului Dakar, cea mai dificilă competiţie din sportul cu motor. Sub culorile Autonet Motorcycle Team, Mani va lua startul în cel de al cincilea său Dakar şi speră ca la finalul celor peste 9.000 de km să se claseze între primii 20 de rideri, la fel cum a făcut la ediţiile din 2011 şi 2012.

Handbalistele, modeste

Naționala României mai are de disputat un meci în grupa principală de la Debrecen, cu Polonia, însă nu se ştie dacă acesta este şi ultimul la Campionatul European. România nu mai are şanse să prindă semifinalele, dar poate ajunge la Budapesta pentru meciul pentru locurile 5-6. Pentru asta, tricolorele trebuie să câştige în faţa Poloniei, Danemarca să nu piardă cu Spania, iar Norvegia să învingă Ungaria.

Pe 4 la Doha

Echipa Bucureştiului, reprezentanta României si a popularei competiţii naţionale Sport Arena Streetball, a ocupat locul al patrulea în turneul FIBA 3×3 All Stars, care a reunit la Doha, în Qatar, cei mai buni jucători de baschet 3×3 din lume. Pentru performanţa obţinută, echipa noastră a fost recompensată cu 14.000 de dolari, o sumă generoasă la acest nivel și pentru acest sport.

Ploieștiul, calificată

Campioana României la baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşti, a învins în deplasare, după două reprize de prelungiri, formaţia israeliană Hapoel Ierusalim cu scorul de 112-110, în grupa E a Eurocup, obţinând calificarea în 16-imile competiţiei. În ultimul meci, CSU va întâlni Partizan Belgrad, pe teren propriu, dar rezultatul nu mai poate influenţa calificarea în premieră a lui CSU în faza superioară a competiției.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!