SLALOM PRINTRE SPORTURI

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 16 decembrie 2013

PE SCURT:

  • Craiu, presedinte de onoare la box
  • Stil mafiot in atletism
  • Muresan merge in World SuperBike
  • HCM, pe primul loc
  • Victorie in Eurocup
  • Aur la Glasgow


Craiu, presedinte de onoare la box

Membru in Biroul federal, Mihai Craiu este de luni presedinte de onoare al Federatiei Romane de Box. Propunerea a fost avansata de Marcel Boboc si a fost validata de Biroul federal. In 2010, Mihai Craiu avea o avere estimata de 9-10 milioane de euro, afacerile sale fiind legate de media si consultanta. In 2013, Craiu a organizat „Centura de Aur”, punand la dispozitie un buget de 350.000 de euro.

Stil mafiot la atletism

Adi Ghioroaie, cel mai bun antrenor secund din NCAA in 2010, a aflat de excluderea din lot a celor trei sportive care au preferat si scoala si l-a sunat pe Sandu Ion, presedintele federatiei, pentru a afla amanunte. Conform spuselor lui Ghiroaie, Sandu Ion i-a raspuns extrem de agresiv, amenintandu-l in finalul discutiei ca-l „executa”, dupa care a refuzat orice alt dialog.

Muresan merge in World Superbike

In ciuda eforturilor depuse de Robert Muresan, eforturi legate de participarea in sezonul 2014 al MotoGP-ului, la clasa Moto2, cererile mari au facut imposibila inscrierea. Pilotul roman s-a reorientat si va concura in World Superbike, la clasa Superstock 1000. El va pilota un BMW S1000RR pentru echipa maghiara H-Moto Team. Colegul de echipa al lui Muresan va fi italianul Riccardo Cecchini.

HCM, pe primul loc

HCM Constanta s-a impus la Targu Jiu in fata echipei ACS Energia Lignitul, scor 27-23, si revine pe primul loc in campionatul intern de handbal masculin. Gazdele au condus in primele 6 minute, cam de atunci incepand si campioana sa joace. Lignitul s-a apropiat la doua goluri in partea a doua a meciului, dar aici a intervenit experienta celor de la HCM care i-a ajutat sa transeze partida.

Victorie in Eurocup

Asesoft a transat partida de pe teren propriu cu bosniacii de la Igokea, scor 84-74. Meciul a contat pentru runda a opta din cadrul grupei E a Eurocup. Succesul a reprezentat si prima victorie obtinuta pe teren propriu de ploiesteni in actualul sezon european. Desi scorul a fost strans, se poate spune ca ploiestenii au fost la carma jocului si ca emotiile, pe ansamblu, au lipsit.

Aur la Glasgow

Larisa Iordache a castigat medalia de aur la etapa de Cupa Mondiala la gimnastica de la Glasgow, avand un total de 57.932 puncte. Pe podium au urcat si Elizabeth Price (SUA, 57.365) si respectiv Vanessa Ferrari (Italia, 56.633). La Cupa Mondiala de la Glasgow au participat cei mai buni opt gimnasti, la feminin si masculin, conform ierarhiei instaurate la ultima editie a Campionatului Mondial.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!