Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 7 decembrie 2009

 

PE SCURT:  

  • A doua victorie la Târgovişte
  • Morariu, ales
  • Drum final pentru Ecaterina Stahl
  • Medalie pentru Calancea
  • România lui Anand
  • La mulţi ani, Ivane!

 

  

A doua victorie la Târgovişte

 

MCM Târgovişte a obţinut, în deplasare, al doilea succes în grupa H a Eurocup. Campioana României a învins cu 72-63 (43-33) echipa turcă Samsun Basketball, principalele marcatoare fiind Daron cu 25 de puncte şi Troina cu 12. În grupa G, LMK Sf. Gheorghe a învins cu 71-68 în deplasare pe Hapoel Tel Aviv (Isr), iar în grupa I, ICIM Arad a pierdut cu 81-93 meciul din Turcia cu Botas Spor.

 

Morariu, ales

 

La Lisabona, Octavian Morariu a devenit membru în Comitetul Executiv al forului olimpic european, premieră pentru un oficial român. Preşedintele COSR a fost ales de pe poziţia a patra din cele 12 eligibile. „Morariu a primit doar două voturi mai puţin decât cel clasat pe primul loc”, a povestit Ioan Dobrescu, secretarul general al forului olimpic român, prezent şi el la Lisabona.

 

Drum final pentru Ecaterina Stahl

 

Doamna scrimei româneşti, Ecaterina Stahl (63 de ani), a fost condusă pe ultimul drum, la Satu Mare, după o lungă suferinţă. La funeralii a venit, din Ungaria, Ildiko Bobis, învinsa Ecaterinei în finala Campionatului Mondial din 1975! Alături de ea au mai fost şi alte glorii ale sportului românesc, precum Alexandru Mironov, fost ministru al sportului, pasionat al scrimei.

 

Medalie pentru Calancea

 

Valeriu Calancea a adus României cea de-a doua medalie de la Campionatele Mondiale din Coreea de Sud. Săptămâna trecută, Ninel Miculescu a devenit vicecampion mondial la stilul smuls la categoria 69 kg, iar Calancea a cucerit medalia de bronz la aruncat (211 kg) la categoria 94 kg, revenind după o pauză forţată de doi ani din cauza dopajului. Moldoveanul a fost depistat pozitiv în 2007.

 

România lui Anand

 

Indianul Viswanathan Anand, campion mondial, a sosit în România, pentru a susţine un simultan în compania a 20 de personalităţi politice şi culturale la Palatul Parlamentului. Anand a fost campion mondial versiunea FIDE între 2000 şi 2003, într-un moment când titlul mondial a fost împărţit. El a devenit campion indiscutabil în 2007. La anul îşi va apăra titlul împotriva bulgarului Veselin Topalov.

 

La mulţi ani, Ivane!

 

Fostul campion olimpic şi mondial la kaiac-canoe, Ivan Patzaichin, a împlinit 60 de ani pe 26 noimebrie. El a declarat, la sptfm, că regretă faptul că nu şi-a mai continuat activitatea în sport şi că tinerii nu mai au condiţii pentru a face sport de performanţă. El s-a declarat trist că sportul nu mai este o etichetă a României şi este convins că va fi foarte greu să trecem de acest impas în care se află.


Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!