Șoc pentru Roman

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 29 ianuarie 2016

614 romanAtacantul român Mihai Roman (23 de ani) este pregătit să devină titular la NEC Nijmegen, crede tehnicianul grupării olandeze, Ernest Faber, potrivit publicaţiei De Gelderlander.

Transferat în vară, în ultima zi a perioadei de transferuri, fostul jucător de la Pandurii Târgu Jiu a depăşit perioada de adaptare şi ar putea deveni titular la NEC, dacă atacantul venezuelean Christian Santos va fi vândut la altă echipă.

Conform sursei citate, Roman a întâmpinat probleme de adaptare după transferul în Olanda, atât din cauza barierei lingvistice, cât şi a pregătirii fizice, lucru recunoscut şi de atacant într-o declaraţie oferită presei din Olanda.

„M-am transferat într-un moment în care competiţia din România începuse deja, iar eu deja marcasem câteva goluri. Eram convins că sunt pregătit din punct de vedere fizic, dar nivelul de la NEC era mult mai ridicat. Testele au arătat că sunt în urmă la acest capitol şi am fost dezamăgit.

Acum sper să primesc o şansă. Pot să înţeleg criticile primite. De ce ar cumpăra NEC un jucător în ultima zi de transferuri pentru ca mai apoi să nu-l folosească? Aşa apar discuţii despre un transfer nepotrivit. Dar vreau să arăt că nu a fost aşa. Sper ca în acest an să primesc mai multe şanse şi să dovedesc că sunt un jucător de valoare pentru NEC”, a declarat Mihai Roman pentru De Gelderlander.

În vârstă de 23 de ani, Mihai Roman s-a transferat la NEC de la Pandurii Târgu Jiu, olandezii plătind 350.000 de euro pentru atacant. După transferul în Olanda, Roman a jucat în doar patru partide pentru NEC Nijmegen, însă niciodată ca titular. Probabil că eforturile sale pentru o anume formă fizică vor da până la urmă rezultate, fotbalul olandez fiind mai puțin concentrat pe tehnică și mai mult pe forță și viteză.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!