Şofatul, interzis pentru şomeri!

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 6 februarie 2015

Partidul de extremă dreapta britanic, Ukip, lansează un nou demers: interzicerea dreptului de a şofa al şomerilor. Ideea a fost lansată de membrul Ukip, Lynton Yates şi a atras un val de neumulţumiri din rândul opiniei publice, dar şi din rândul colegilor săi de partid.

Consilierul local Lynton Yates, canditat pentru postul de MP, susţine că şomerii n-ar trebui să circule pe banii contribuabililor.

În opinia sa, deţinerea unui autovehicul este un privilegiu şi că cei fără slujbă ar trebui să circule cu transportul în comun. Yates mai doreşte ca infractorii britanici să fie încarceraţi peste hotare şi să li se confişte toate bunurile.

Aceste declaraţii au apărut într-o broşură oficială a partidului Ukip, distribuită votanţilor în Charnwood,  un district din Leicestershire, acolo unde Yates va candida pentru alegerile locale din luna mai.

Oponenţii privesc ideile lui Yates ca pe nişte rateuri în gândire ce survin în urma petrecerilor abundente în alcool. Până şi colegii de partid l-au etichetat drept „idiot” pentru punctele sale de vedere.

În broşură, Yates susţine că s-ar putea scoate din circulaţie foarte uşor şase milioane de maşini dacă beneficiarii de beneficii nu ar mai conduce.

„De ce li se acordă privilegiul de a conduce pe banii contribuabililor? Chiar nu se pot deplasa cu autobuzul?”

Yates adaugă: „Orice tip de bun al unui cetăţean UK condamnat peste hotare (case, maşini, economii etc.) trebuie confiscate.”

Jamie Reed, MP laburist, condamnă poziţia lui Yates, declarând că „este deja dincolo de orice tip de glumă”.

Un purtător de cuvânt Ukip a declarat pentru Daily Mail că poziţiile lui Yates nu vor face parte din manifestul electoral oficial al partidului.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!