Șofer român de taxi, abuzat în Plymouth

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 15 noiembrie 2015

uk_taxi-provincie

Un șofer de taxi din orașul Plymouth din sudul Angliei a fost amenințat și abuzat din cauza naționalității sale de niște pasageri pe care i-a transportat sâmbătă, 6 noiembrie, aflăm din publicația Plymouth Herald.

Românul a declarat poliției că a fost amenințat de un grup de pasageri în stare de ebrietate pe care i-a transportat în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 3.40. Pasagerii i-au furat telefonul și au cauzat daune automobilului pe care românul îl conducea, spărgând oglinda și lovind în caroserie.

Taximetristul în vârstă de 38 de ani, care nu a dorit să își dezvăluie identitatea presei, a spus că cei șase pasageri au devenit violenți verbal către sfârșitul călătoriei, în apropiere de destinație, în zona St. Judes din Plymouth. El a chemat poliția, care, odată ajunsă la locație, nu a putut să-i mai găsească pe agresori.

O zi mai târziu, publicația locală Plymouth Herald scria că indivizii responsabili pentru incident au fost identificați. Un purtător de cuvânt al poliției din Cornwall și Devon a comunicat presei că în urma cererii de informații de la public, toți cei șase agresori au fost identificați, dar nu au menționat nimic despre identitatea sau naționalitatea acestora. Cazul a fost înregistrat cu acuzația de amenințări, rasism, cauzare de daune materiale și furt.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!