Şoferii de pe autobuze nu vor mai accepta bani cash

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Auto, Diaspora pe data 31 martie 2014

Sunt ultimele luni în care puteţi plăti cu bani cash călătoria cu autobuzul! Şoferii de pe autobuzele londoneze nu vor mai accepta plata în numerar la bordul vehiculelor începând din această vară, când vor fi introduse noi măsuri. Transport for London (Compania de Transport Public Locală) a anunţat o serie de modificări în ceea ce priveşte transportul cu autobuzele.

Vestea bună? Pasagerii care nu vor avea suficiente fonduri pe cardul Oyster îl vor putea totuşi folosi pentru o întreagă călătorie, după care vor fi nevoiţi să îl suplimenteze cu bani.

Potrivit TFL, numărul călătorilor, care folosesc bani cash pentru a călători cu autobuzul, este în scădere. În urma unor sondaje şi verificări, 99% dintre călători folosesc cardul Oyster, abonamente, bilete de o zi sau cardurile de plată contactless.

——————————————-

„Decizia de a stopa plata cu bani cash a biletelor pentru călătoriile cu autobuzul reflectă, de fapt, modul în care oamenii au ales să plătească pentru serviciile din oraşul nostru, inclusiv călătoriile pe reţeaua de autobuze.”

Leon Daniels, director general Transport For London

——————————————-

TFL este de părere că folosind cardul Oyster sau cardurile de plată contactless nu numai că sunt variantele cele mai ieftine de a călători, dar de asemenea, nu se mai pierde timp în staţiile de autobuz, când pasagerii încep să numere banii, şi astfel se evită întârzierile. Pentru opţiunea de a accepta bani cash pe autobuz, compania TFL plăteşte 24 milioane de lire sterline pe an, potrivit oficialilor. În acest sens, prin eliminarea acestei variante, compania va genera economii semnificative care vor fi reinvestite în îmbunătăţirea reţelei de transport. TFL a anunţat că aceste schimbări vor fi introduse la mijlocul anului 2014, odată ce noua tehnologie va fi testată şi va avea undă verde pentru a putea fi folosită fără nicio problemă.

De-a lungul unei consultări publice, aproximativ o treime dintre participanţi a fost de acord ca plăţile cu bani cash pentru călătoriile cu autobuzul să fie eliminate. Răspunsurile a aproape trei sferturi dintre participanţi au indicat că nu folosesc cash pentru a călători cu autobuzele londoneze.

TFL spune că noutatea acestei schimbări va permite pasagerilor care vor avea pe cardul Oyster mai puţini bani decât valoarea unei călători care în prezent este de £1.45, să meargă cu autobuzul o singură dată, după care vor fi nevoiţi să adauge un nou credit. De asemenea, toţi cei 24.500 de şoferi de autobuz vor beneficia de un training special, pentru a-i putea ajuta astfel pe pasagerii cu nevoi speciale. Cardul Oyster a fost lansat pe 30 iunie 2003 şi de atunci s-au emis aproximativ 60 milioane de astfel de carduri.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!