Şoferii străini nu plătesc taxa de la Dartford Crossing şi pace

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 27 mai 2015

uk_trecerea DartfordDin noiembrie 2014 casieriile tradiţionale de pe podul, respectiv tunelul de la Dartford Crossing de pe M25 au fost înlocuite de un sistem electronic. De atunci, aproximativ un milion de şoferi cu maşini înmatriculate în afara Marii Britanii au trecut pe acolo fără a achita taxa de £2,50.

În primele patru luni de operare 227.805 vehicule străine (aproximativ 2.000 pe zi) care au trecut pe la Dartford Crossing nu au plătit taxa de trecere de £2.50. Highways England nu are autoritatea de a forţa şoferii străini să plătească această taxă, astfel că aceştia rămân cu taxa neplătită. Şoferii britanici, în schimb, dacă fac acelaşi lucru, se pot trezi cu amenzi de până la £105. Şi, de fapt, cam tot un sfert de milion de şoferi britanici au trecut în aceste patru luni pe la Dartford Crossing fără să plătească, primind, în schimb, amenzi prin poştă.

Highways England insistă că, deşi nu poate amenda momentan şoferii străini, datoriile cauzate de aceştia nu au fost şterse deocamdată. Un reprezentant al Highways England a spus: „Nu este deloc adevărat că şoferii străini pot trece fără să plătească. Avem tot felul de aranjamente cu agenţii de colectare de pe întreg continentul şi am pasat deja 60.000 de cazuri.”

Acum, şoferii trebuie să-şi înregistreze vehiculele online, telefonic sau prin poştă, în aceeaşi manieră în care plătesc şi taxa de congestie din centrul Londrei, Highways England lăudându-se cu 18 aparate de recunoaştere a numerelor de înmatriculare care urmăresc traficul de la Dartford Crossing şi care ajută la identificarea şoferilor neplătitori de taxă. Doar că mai bine de un sfert din şoferii cu maşini înmatriculate în străinătate nu s-au înregistrat şi nu au plătit în primele patru luni de la inaugurarea noului sistem. Ei n-au plătit pentru că pur şi simplu nu au vrut sau pentru că, venind dinspre Dover, n-au interceptat eficient mesajul că la pod este o taxă sau n-au înţeles cum se plăteşte.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!