Soho House sau şansa de a evolua

Articol publicat in sectiunea Muncă, Poveşti româneşti pe data 10 noiembrie 2014

receptionist

Acolo unde se vrea, se poate. Trebuie doar să existe dorinţă, muncă şi perseverenţă. Pentru Maria, o tânără de 23 de ani, cleaningul şi servitul berii în pub-urile londoneze sunt acum de domeniul trecutului. Timp de doi ani de zile, a muncit din greu în aceste domenii, dar a sperat şi a visat în fiecare zi că soarele va răsări şi pe strada ei. De curând, visurile sale au devenit realitate. A primit un job la recepţia spa-ului din Soho House.

Soho House a fost înfiinţat în Londra în anul 1995 ca un club privat pentru cei care lucrează în media, în cinematografie şi pentru cei care fac parte din industria creativă. Astfel de cluburi private în care sunt incluse restaurante, baruri, hoteluri şi spa-uri se găsesc în Europa şi în America de Nord. Nu oricine poate fi client, ne povesteşte Maria. Printre vedetele care trec pragul acestui club privat se numără şi Emma Watson, o celebră actriţă care a devenit cunoscută în urma rolurilor principale din seria de succes Harry Potter.

 

De la curăţenie, la vedete

Maria a început să lucreze în urmă cu doi ani de zile, când a ajuns în Anglia, în cleaning, apoi ca dădacă şi mai apoi ca şi chelneriţă în câteva pub-uri din Greenwich. Mărturiseşte că visa în fiecare zi când pleca spre job-urile sale că va ajunge să lucreze într-un domeniu… mai frumos. Iar şansa i-a surâs.

„Lucrez pentru o companie care se numeşte Soho House, este o companie care are mai multe cluburi private peste tot în lume. De exemplu, ultimul a fost deschis în urmă cu câteva săptămâni în Chicago. Membrii acestor cluburi private trebuie să plătească 1.500 de lire pe an şi astfel devin membrii unui singur club. Cei care doresc să facă parte din mai multe cluburi sau case private, evident că plătesc mai mult. Ceea ce este interesant este faptul că nu oricine poate deveni membru. Este important să te învârţi în cercuri unde sunt oameni importanţi. Trebuie să ai relaţii cu cei care sunt deja membri. Ei, la rândul lor, te pot recomanda ca şi client. Totul funcţionează după recomandări. Dacă eşti artist, poţi fi client, dacă eşti pictor, poţi fi client, dacă eşti actor, poţi fi client. Aceştia mai departe pot oferi invitaţii celor în măsură să devină membrii unui astfel de club privat”, ne explică Maria.

————————————–

„De exemplu, una dintre clientele noastre este Emma Watson. Preţurile şi pretenţiile sunt foarte posh. Vin foarte mulţi profesori, muzicieni, actori de la The Inbetweeners. Este un job ca în filme, pentru că întâlneşti oameni pe care îi vezi doar la televizor.”

Maria, 23 de ani, lucrează la recepţia spa-ului din Soho House

————————————–

 

Preţuri după pretenţii

Maria spune că unele din părţile clubului, cum ar fi spa-ul sau restaurantul, pot fi deschise uneori publicului şi astfel oricine poate deveni client. Tânăra se ocupă momentan doar de programările celor care vin la spa-ul din Soho House.

„Eu fac doar programări pentru spa. Acolo se poate face manichiură, pedichiură, masaje corporale sau faciale, împachetări cu creme şi solar. Totul este natural. Toate produsele sunt naturale. Clientele care vin acolo trebuie să arate cardul de membru la recepţie şi abia apoi pot intra în club. Totul este foarte strict. Tocmai de aceea este privat. Soho House este un fel de 5 în 1, pentru că în acest club privat sunt incluse hoteluri, restaurante, baruri, centre spa. La spa-ul din Soho House este mereu aglomerat şi sunt mereu cereri şi programări. Avem doar opt scaune, deci opt persoane îşi pot face manichiura în acelaşi timp. Preţurile pornesc de la 42 de lire… doar ca să îţi taie unghiile şi să îţi taie cuticulele. Şi ajung la 68 de lire sau chiar mai mult. Depinde de procedură. Masajele pornesc de la 50 de lire, jumătate de oră, cremele sunt foarte scumpe, deoarece conţin esenţe de uleiuri. Totul este natural. Norocul meu este că angajaţii beneficiază de 50% reducere la orice produs şi pentru orice serviciu”, se mândreşte tânăra din Suceava.

————————————–

„Este un job stresant, pentru că ai de-a face cu oameni cu bani şi, de obicei, astfel de clienţi sunt cu nasul pe sus. Deşi sunt oameni cu bani mulţi, se plâng de tot felul de lucruri, iar compania are ca politică să le ofere discount-uri, de 50% sau chiar de 100%, când clienţii sunt nemulţumiţi de ceva. Oamenii cu bani sunt cei mai zgârciţi. Se uită de sus la tine, nimic nu le convine şi profită de fiecare ofertă.”

Maria

————————————–

 

O companie care oferă şansa de a evolua

„Jobul nu l-am găsit pe internet. O prietenă mi-a spus de el. Compania nu angajează pe oricine. De obicei, trebuie să te recomande cineva, dar nu este întotdeauna o regulă de bază. Există şi posibilitatea de a aplica”, ne spune Maria despre cum a ajuns să lucreze într-o companie internaţională.

————————————–

„Am auzit că este o româncă în această companie care făcea curăţenie. Aşa a început, iar în timp a ajuns chef executive. Ai şansa de a promova aici. Foarte multe persoane au început de jos şi au urcat treptat în companie. Prietena mea care m-a recomandat a început ca terapist, făcea masaje, apoi a ajuns la recepţie, apoi a fost supervisor, apoi assistant manager, apoi general manager. Acum câştigă peste 600 de lire pe săptămână. Eu sunt fericită că pot promova, dar deocamdată mă bucur de treapta pe care sunt. Mă plătesc cu 8,5 lire pe oră. Nu e mult, dar nici puţin. Am contract de muncă, 28 de zile concediu plătit pe an, plus produsele şi serviciile lor la jumătate de preţ. Ceea ce mă face să zâmbesc…”

Maria

————————————–

 

O zi de muncă într-un club privat

Maria spune că nu este foarte greu, dar nici foarte uşor. Trebuie să te asiguri că toată lumea pleacă mulţumită de acolo, ne spune aceasta.

„Eu răspund la telefoane, la e-mail-uri în fiecare zi. De exemplu, lunea trebuie să sun toate persoanele care sunt programate pentru miercuri şi să le reamintesc de programare. Dacă vor să o anuleze, trebuie să o facă cu 24 de ore înainte. În caz contrar, sunt nevoiţi să plătească 100% serviciile. Dacă nu plătesc, atunci îşi pierd statutul de membru al clubului. Este foarte greu de devii membru şi foarte uşor să nu mai fii membru. Cine nu îşi onorează plata, în cazul în care anulează o programare în mai puţin de 24 de ore, nu mai este bine-venit. De obicei, clienţii folosesc tot felul de scuze penibile pentru a fi crezuţi… ori că s-a îmbolnăvit pisica, ori căţelul, ori copiii le-au şters programarea din agendă şi au uitat… dar noi nu îi luăm în seamă”, ne povesteşte Maria despre jobul său la Soho House.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!