„Solicitare către MAE”: Trei locaţii din Londra care pot deveni secţii de votare

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 6 noiembrie 2014

Londra_Aurelian Mihai12

Demersurile iniţiate de mai multe organizaţii româneşti din Marea Britanie în vederea suplimentării numărului de secţii de vot la Londra pentru turul doi de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie au ajuns în atenţia Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în 4 noiembrie.

Deputatul independent pentru diaspora Aurelian Mihai a transmis oficialilor de la Bucureşti o listă cu trei locaţii propuse de reprezentanţii comunităţii româneşti din UK şi situate în zone locuite de români ale metropolei de pe Tamisa, unde ar putea funcţiona secţii de votare. Acestea sunt: Mayfield School  – o şcoală din zona Redbridge (nord-estul Londrei), în care a mai fost organizat un târg de locuri de muncă pentru români în luna aprilie a acestui an; Newman Catholic College (nord-vestul Londrei) – o altă instituţie de învăţământ britanică unde funcţionează şi o şcoală românească; Mitcham Lane Baptist Church (sud-vestul Londrei) – o biserică baptistă care derulează mai multe activităţi în România.

Deputatul Aurelian Mihai, reprezentant în Parlamentul României al intereselor românilor care trăiesc în alte state ale Europei, a inclus propunerile de adrese londoneze unde ar putea funcţiona secţii de votare într-o „Solicitare către MAE”, pe care a publicat-o ulterior şi pe website-ul propriu www.aurelianmihai.com.

„Având în vedere situaţia dezastroasă a organizării procesului electoral şi a secţiilor de vot din diasporă, vă solicit să faceţi tot posibilul pentru suplimentarea numărului secţiilor de vot, a cabinelor de vot din interiorul secţiilor de votare, dotarea corespunzătoare a acestora cu ştampile, urne de vot, formulare pentru declaraţii pe proprie răspundere pentru votanţi şi restul materialelor necesare desfăşurării procesului electoral pentru data de 16.11.2014”, se precizează în luarea de poziţie a deputatului.

„Solicitarea către MAE” sugerează deschiderea de noi secţii de votare şi în alte peste 40 de localităţi din Franţa, Marea Britanie, Belgia, Austria, Germania, Italia Portugalia, Spania.

 „De asemenea, solicit în mod expres:

  • prioritate pentru exerciţiul electoral pentru persoanele cu dizabilităţi, persoanele care sunt însoţite de copii, persoanele vârstnice.
  • prelungirea orarului de vot până la orele 23:00 ora locală pentru fiecare secţie de  votare”, se mai precizează în scrisoarea adresată de deputatul Aurelian Mihai reprezentanţilor MAE.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!