Soluții naturale pentru transpirația excesivă

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 10 iulie 2014

În cazul în care transpiri prea mult și uneori nejustificat înseamnă că suferi de hiperhidroză. Dar nu este cazul să te alarmezi, mai ales că există o serie de remedii naturale care combat transpirația în exces.

Hiperhidroza poate fi o consecință a dereglărilor hormonale, a hiperemotivității ori a dezechilibrelor sistemului nervos vegetativ. În general, majoritatea persoanelor transpiră în mod excesiv la nivelul axilelor, palmelor și tălpilor.

Cel mai neplăcut este că, în unele cazuri, hiperhidroza este însoțită de un miros deranjant, care apare atunci când transpirația intră în contact cu bacteriile de la suprafața pielii sau când corpul a acumulat toxine.

Ce este de făcut?

În primul rând, trebuie să acorzi atenție alimentației. Dacă suferi de hiperhidroză, este indicat să reduci consumul de alcool, cafea, ceai și condimente, pentru că substanțele pe care le conțin activează și întrețin glandele sudoripare.

Atunci când îți faci duș, este recomandat să folosești un burete de baie pentru a îndepărta în mod eficient bacteriile de la nivelul pielii care pot duce la apariția mirosului neplăcut.

Dacă axilele îți transpiră cel mai mult, specialiștii afirmă că oțetul de mere este un remediu natural eficient. Presară câteva picături pe două dischete de bumbac și aplică-le pe zona axilelor. Oțetul de mere are rolul de a reduce pH-ul pielii, ceea ce contribuie la eliminarea bacteriilor.

Bicarbonatul de sodiu este un alt remediu bun împotriva transpirației. După duș, șterge-te bine și aplică pe zonele corpului afectate bicarbonat de sodiu, deoarece distruge bacteriile și inhibă acțiunea glandelor sudoripare.

În cazul în care transpirația excesivă este declanșată de emoții sau stres, specialiștii ne recomandă să optăm pentru ceaiul de salvie (preparat dintr-o linguriță de frunze uscate la o cană de apă). Se consumă o cană de ceai, în fiecare zi.

Un alt remediu natural eficient este rozmarinul, întrucât are proprietăți antibacteriene. Pentru prepararea antiperspirantului natural, ai nevoie de 10 picături de ulei esențial de rozmarin care se adaugă în 30 ml de apă. Soluția se aplică pe zonele în care transpirația este în exces.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!