Sorbet de ananas cu mango proaspăt

Articol publicat in sectiunea Băuturi pe data 15 decembrie 2015

Ingrediente

  • un ananas (curățat de coajă și cotor și tăiat în bucăți), 100 ml zeamă de la 3 lime, 1 mango copt (curățat de coajă și tăiat în felii subțiri, pentru servit);
  • pentru sirop: 500 g zahăr fin, 1½ lingură zeamă de lămâie, o păstaie de vanilie (tăiată în jumătate pe lungime), un baton de scorțișoară.

Mod de preparare

Se pune ananasul într-un blender sau un robot de bucătărie și se procesează până devine piure. Pentru a face siropul, se pun toate ingredientele într-o oală cu 500 ml de apă, se aduce ușor la punctul de fierbere și se amestecă până ce zahărul s-a dizolvat, apoi se ia de pe foc.

Se răstoarnă piureul de ananas și zeama de lămâie în oala cu sirop și se amestecă bine. Se lasă la răcit, apoi se strecoară și se toarnă într-un aparat de făcut înghețată (se îngheață conform instrucțiunilor de folosire). Se depozitează într-un recipient și se ține la congelator. Ca o alternativă, se răstoarnă siropul într-o tavă adâncă și se ține la congelator până începe să înghețe, apoi, cam la fiecare oră, se sparge gheața cu o furculiță. Se servește în cupe de înghețată, cu câteva felii de mango.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!