Sorin Oprescu, bântuit de șeful Cimitirelor

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 15 iulie 2016

Declarațiile șefului Cimitirelor Capitalei îl cam îngroapă pe fostul primar Sorin Oprescu. Bogdan Popa, inculpat și denunțător în dosarul fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat în fața judecătorilor că 45% din sumele primite mită, în primă fază, ar fi ajuns la fostul edil, precizând că în 2015 i-a dat acestuia de câteva ori câte 50.000 euro.

„Nu mi-a spus nimeni să fac denunț, nu am fost amenințat. Am făcut-o din conștiință civică care nu a funcționat de la început pentru că am fost un dobitoc”, a spus Popa în fața judecătorilor.

„În 80-90% din situații, Ion Niță și Romeo Albu îmi remiteau sumele de bani, prin virament bancar. Erau remise în aceeași zi și, din câte îmi amintesc, inculpatul Claudiu Bengalici remitea sumele la o săptămână. Sumele de bani, le remiteam la rândul meu în aceeași zi sau maxim la 2-3 zile inculpatului Sorin Oprescu, inculpatului Mircea Constantinescu. La sfârșitul anului 2012, începutul lui 2013 a venit la mine Ion Olteanu, reprezentant al unei firme, care mi-a spus că a vorbit cu Oprescu pentru acest contract și că îmi va da 10% mită din valoarea acestuia. La rândul meu, am verificat acest lucru, am mers și am discutat cu Oprescu și acesta mi-a spus «Ok, dă-i drumul». Structura mitei era 33% pentru martorii denunțători, 45% către Oprescu, 10% la Constantinescu și restul la mine”, și-a început Bogdan Popa, fostul șef al Administrației Cimitirelor declarația în fața judecătorilor.

Declarațiile fostului șef al Cimitirelor continuă pe pagini întregi, cu date, ore, nume. „În 2013 am fost la Ciolpani de patru sau cinci ori în perioada aprilie-august să îi dau mită lui Oprescu, însoțit de Albu Romeo. Mita era colectată de la Ion Niță. Mita și discuțiile erau purtate de mine cu Oprescu. Albu nu a fost de față. Albu stătea în mașină, eu vorbeam cu Oprescu. Nu era nimeni de față. Doar Cristian Stanca era în camera alăturată împreună cu menajera lui Oprescu. În 2013, mita dată lui Oprescu de patru-cinci ori a fost de câte 50.000 de euro de fiecare dată”.

Bogdan Popa, fost șef al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, este unul dintre cei trei inculpați din dosarul lui Sorin Oprescu. Ei au cerut un acord de recunoaștere a vinovăției la primul termen al procesului în care fostul edil este acuzat de luare de mită. Alături de el, au făcut cereri similare și Florin Șupeală, fost director adjunct al Centrului al Palatelor Brâncovenești, și Romeo Albu, administrator societăți comerciale.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!