Sorin Rosca Stanescu, exclus din PNL

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 18 noiembrie 2013

Senatorul va parasi partidul la scurt timp dupa ce a declansat un amplu scandal, in care a prezentat documente false despre finantarea Aliantei DA, in campania electorala din 2004, anunta Ziare.com. Biroul Politic al PNL a aprobat, luni, cu 41 de voturi „pentru” si cinci „impotriva”, propunerea de excludere a senatorului Sorin Rosca Stanescu din PNL, dupa ce acesta a lansat acuzatii false la adresa presedintelui Traian Basescu. Conform statutului PNL, decizia de excludere adoptata de Biroului Politic National urmeaza sa fie supusa votului Delegatiei Permanente a PNL. Votul Delegatiei Permanente este mai degraba o formalitate, acest for validand, in toate cazurile de pana acum, propunerile Biroului Politic. Propunerea de excludere a lui Sorin Rosca Stanescu a fost facuta de presedintele PNL, Crin Antonescu. „A fost dezbatuta si supusa votului solicitarea mea de excludere a senatorului Sorin Rosca Stanescu si BPN, prin vot secret, a adoptat aceasta propunere. Ea va fi inaintata Delegatiei Permanente, parlamentarii partidului sunt exclusi in ultima faza de Delegatia Permanenta, dar numai la propunerea BPN”, a declarat Antonescu, la finalul sedintei BPN a PNL. El a precizat ca Delegatia Permanenta va fi convocata „cat de curand”.

Liderul PNL a confirmat faptul ca au fost colegi din conducerea partidului care au fost impotriva excluderii, pledand pentru o sanctiune blanda. El a explicat ca Sorin Rosca Stanescu a lansat acuzatii false si acest lucru este „inacceptabil”.

 

Ce spune senatorul

Sorin Rosca Stanescu a mai declarat ca va sustine in continuare PNL si pe Crin Antonescu. „Este o infrangere a mea faptul ca nu se confirma autenticitatea acestor documente, dar eu zic sa asteptam sa aflam rezultatele anchetei. Atunci cand iesi pe piata cu foarte multe dezvaluiri si cand esti incisiv, risti sa mai cazi si in capcane”, a conchis Sorin Rosca Stanescu.

Sorin Rosca Stanescu i-a acuzat, recent, pe Traian Basescu si pe Theodor Stolojan ca, in campania electorala din 2004, au spalat sapte milioane de dolari. Presedintele Traian Basescu a dezmintit acuzatiile si l-a caracterizat pe Sorin Rosca Stanescu drept „un mincinos prost”. Parchetul General a infirmat vineri acuzatiile si a aratat ca ordinele de plata prezentate de Rosca Stanescu sunt false.


Etichete: , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!