Șoselele, pline de mașini periculoase

Articol publicat in sectiunea Social pe data 13 noiembrie 2015

Registrul Auto Român (RAR) a verificat în primul semestru aproape 42.000 vehicule și a constatat că peste 40% dintre acestea sunt neconforme din punctul de vedere al siguranței rutiere, iar aproape 6% prezintă pericol iminent de producere a unor accidente.

„În primul semestru din anul 2015 au fost verificate 41.923 vehicule, procentajul general de neconformitate fiind de 53,63%, procentajul vehiculelor neconforme din punctul de vedere al siguranței rutiere fiind de 40,2%, iar cel al vehiculelor care prezintă pericol iminent de producere a unor accidente – de 5,56%”, a anunțat RAR, răspunzând unor întrebări Mediafax.

Oficialii RAR precizează că procentele trebuie privite cu precauție și nu pot fi generalizate la nivelul întregului parc auto național, deoarece au fost oprite doar mașini suspectate ca neconforme.

„Selectarea și oprirea autovehiculelor în trafic se face având ca și criteriu principal existența unor indicii vizuale cu privire la neconformitatea acestora”, au afirmat reprezentanții RAR.

Cel mai des întâlnite neconformități, în prima parte a acestui an, sunt asemănătoare cu cele de anul trecut, dar cu mici diferențe procentuale. În 2014, cele mai întâlnite neconformități au fost înregistrate la instalația electrică, de iluminare, semnalizare și auxiliară (33%), emisii poluante (29%), punți, jante, anvelope, suspensie (14%), vizibilitate (13%), alte echipamente, inclusiv tahograf și limitator de viteză (12%), sistem de frânare (3%), sistem de direcție (2,5%) și zgomot, scurgeri de combustibil și/sau ulei (2,7%).

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!