Spaniolii îl elogiază pe Contra

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 9 ianuarie 2015

564 contraEşecul din weekend-ul care a trecut, 1-2 cu Rayo Vallecano, a adus și ultimul meci al lui Cosmin Contra pe banca lui Getafe. Tehnicianul român urmează să plece la echipa chineză Guangzou R&F, care i-a oferit 4 milioane de euro lui Getafe pentru dezlegarea lui Contra şi a mijlocaşului Michel. Contra se desparte de Spania în stil mare, el fiind elogiat de As într-un editorial al lui Jose Antonio de la Rosa.

Nu a reuşit să o ducă pe Getafe spre o finală de Europa League, cum a reuşit ca jucător, însă Contra a fost extrem de apreciat pentru anul petrecut pe banca tehnică a echipei madrilene. Formaţie trecând prin mari probleme financiare şi cu cea mai mică medie de spectatori din prima ligă spaniolă, Getafe a reuşit să se salveze de la retrogradare în mandatul lui Contra în sezonul precedent, iar la mijlocul sezonului acesta este pe locul 13, la 4 puncte peste primul loc care duce în liga a doua, loc ocupat de Levante.

Astfel, tehnicianul care va pleca la Guangzhou R&F a fost considerat un adevărat erou pentru Getafe. O spune Jose Antonio de la Rosa:

“Plecarea lui Contra dusă aproape la grotesc în această iarnă o lasă pe Getafe orfană. Un idol, omul care a marcat pentru Getafe pe Allianz Arena, a venit pe banca madrilenilor în cele mai dificile momente. Din păcate, Contra merita mai mult la plecarea sa. Numerele sunt reci şi triste dacă sunt privite pur matematic. Plecarea lui vine într-un moment greu al campionatului, iar 17 puncte sunt foarte puţine, mai puţine ca niciodată. Dar omul cu sânge fierbinte, românul care întruchipează cel mai bine sufletul lui Getafe, şi-a imprimat caracterul, dar din păcate nu a reuşit să creeze o echipă mai valoroasă”, a spus De la Rosa.

Locul lui Cosmin Contra va fi luat de Quique Sanchez Flores, antrenor care a condus echipa din Madrid în primul ei sezon din istorie în La Liga, în 2004.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!