Spargi case? Ia doi ani la zdup!

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 4 februarie 2016

uk_inchisoare britanica

Toader Articuci, de 30 de ani, la nici două săptămâni de la sosirea în UK, a şi fost prins de poliţie spărgând o casă în Ipswich, Suffolk, anul trecut, pe 8 august.

După ce poliţia a aflat că românul este infractor de carieră, având antecedente în România, judecătorul a fost în măsură să-i stabilească lunea aceasta sentinţa: doi ani de puşcărie.

Articuci nu şi-a recunoscut faptele, însă dovezile au fost clare. La 4.30 după-amiaza, la nici patru ore după ce mai spărsese o casă, românul îşi încerca iscusinţa la o a doua proprietate. Doar că Polly, căţelul din gospodărie, a alertat-o pe proprietară, care dormea. După lătrături, femeia a auzit şi o lovitură. Aşa că a verificat prin casă, descoperind că fereastra unui dormitor era deschisă, iar cutia de bijuterii şi adidaşii băiatului ei se aflau pe pat.

Femeia a alertat imediat poliţia, care a intervenit de urgenţă, oprindu-l pe român. Acesta pedala grăbit bicicleta pe care o furase de la proprietatea anterioară. La un control sumar, poliţiştii au găsit asupra lui şi cheia de la van-ul aflat în faţa primei proprietăţi.

Ulterior, poliţiştii au descoperit urme de încălţăminte în dormitorul cu pricina din casa femeii, care se potriveau perfect cu ceea ce purta Toader Articuci.

 

Nu merge nici să faci şi-apoi să fugi…

Argeşeanul Andu Cristian Nedelcu, de 20 de ani, din comuna Răteşti, căutat de autorităţile din Marea Britanie pentru comiterea a patru infracţiuni de tentativă de viol, abuz sexual, forţarea unei persoane să întreţină relaţii sexuale fără consimţământul acesteia şi ultraj cu vătămare corporală a fost reţinut în România, şi dus în arestul IPJ Argeş, unde va rămâne până când vor fi încheiate formalităţile de extrădare, scrie adevarul.ro.

Reţinerea a fost făcută în baza unui mandat european de arestare emis pe 18 ianuarie 2016 de autorităţile judiciare din Marea Britanie, respectiv de Judecătorul Districtual de la Tribunalul din Southeast Suffolk Chelmsford.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!