Spectacol românesc la Fringe Festival din Edinburgh

Articol publicat in sectiunea Evenimente românești pe data 5 iulie 2015

39-de-trepte_teatrul-foarte-mic

Teatrul Mic din București va fi prezent în cadrul Festivalului Fringe de la Edinburgh cu spectacolul „39 de trepte”. Între 6 și 17 august vor avea loc 12 reprezentații la New Town Theatre.

„39 de trepte” de Patrick Barlow, în regia Gabrielei Dumitru, este o comedie cu suspans, care a avut premiera în luna ianuarie și s-a bucurat de succes la public și aprecieri din partea criticilor de specialitate. Spectacolul durează 1 oră și 15 minute și va fi jucat în limba română cu supratitrare în limba engleză.

Acțiunea „filmului” din scenă este alertă, pornește de la o crimă și urcă „39 de trepte” în căutarea făptuitorului și a unor spioni, totul însă, privit prin „ochiul” aparatului de filmat; situațiile de la locurile filmărilor devin o cavalcadă comică prin regia Gabrielei Dumitru, servită ireproșabil de întreaga echipă. Inteligent, regizoarea nu folosește proiecțiile video, ci construiește totul amănunțit scenic și prin jocul actorilor.

————————————–

„Richard Honey porneşte în aventura vieţii sale. Fugar, urmărit pentru o crimă pe care nu a comis-o, devine personajul principal într-o poveste cu spioni, secrete de stat şi un geniu malefic ameninţător. Peste toate planează o întrebare învăluită în mister: ce sunt cele 39 de trepte?”

Sursa: http://www.teatrulmic.ro/spectacole/39trepte.html

————————————–

Bilete: https://tickets.edfringe.com/whats-on/39-steps-by-patrick-barlow

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!