Spectatorii care pleacă

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 18 septembrie 2014

Instalarea lui Leonard Doroftei la cârma Federației de Box i-a făcut pe mulți să spere că lucrurile vor intra pe drumul normalului. Cearta dintre federația de la București și forurile internaționale deja produsese pagube serioase, iar implicarea lui Rudel Obreja într-o afacere cu iz politic și posibilitatea unor deturnări de fonduri nu mai făcea din el un conducător credibil, ci unul contestabil și contestat, asupra căruia se pare că trebuia să se pronunțe justiția.

Lucrurile au fost însă departe de a fi așa cum sperau iubitorii acestui sport. Pentru că de a schimbarea conducerii federația este împărțită în două tabere, purtând un război de uzură pe sub mese, război care, ca orice altă înfruntare de gen, produce pagube colaterale. Adică lotul masculin, aproape desființat, și lotul feminin, ironizat cu orice prilej de Leonard Doroftei, deși a cucerit cinci medalii la ultimele europene, desfășurate la București doar prin eforturile celorlalți iubitori de box. În timpul acesta lui Leonard îi este lene să semneze actele pe care trebuie să le semneze, iar ședințele Federației se țin uneori la Ploiești, semn că-i este greu să părăsească barul pe care-l conduce. Biroul federal a revocat deja toate prerogativele de care dispunea președintele Doroftei, iar el a anunțat că nu demisionează, pentru că este un luptător. Da, se luptă să pună la pământ sportul care l-a consacrat.

Boxerii sunt luptători. Poate tocmai de aceea, când au pus mânușile de box în cui au decis să se dueleze în alt ring, prin intermediul regulamentelor în vigoare. Este în natura lor să nu cedeze, și sunt sigur că nici unul dintre ei nu va ceda ușor. Problema este că meciul este urât, cu nenumărate obstrucții, iar spectatorii se plictisesc, sunt dezamăgiți și pleacă. Uneori chiar vociferând, pentru că este dreptul lor.

Spectatori care, acum, sunt chiar sportivii celor două loturi naționale.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!