Speranţă de la Londra: o victimă de la Colectiv îşi revine!

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 27 noiembrie 2015

corina-gabriela-ionita-victima-colectiv-care-si-a-revenit

Iată că pe pagina de Facebook deschisă în scop umanitar pentru o româncă rănită la incendiul de la Colectiv a apărut, pe lângă postările cu încurajările susţinătorilor, a apărut şi o postare scrisă chiar de mâna ei.

Corina Gabriela Ioniță se află internată în spitalul Broomfield (Chelmsford) din Essex, Anglia, și pentru că starea ei s-a mai îmbunătățit a decis să le trimită un mesaj prietenilor şi să le mulţumească pentru sprijin.

Prietenii şi apropiaţii ei i-au dedicat o pagină pe reţeaua de socializare Facebook în scop umanitar. Pe respectiva pagină, Corina a postat primele sale cuvinte în care îi salută pe toţi oamenii care au încercat să o susţină şi care i-au oferit sprijinul pentru ca tânăra să se vindece:

—————————————

„Vă iubesc dragii mei! Azi, 21 noiembrie, este prima zi în care intru pe Facebook, prima zi în care vă scriu cu mâna mea, bine, cu degetul meu, singurul nebandajat.

Sunt copleşită, nu ştiu ce să vă spun, ştiu că aţi fost cu toţii alături de mine, că sunteţi în continuare. Eu sunt pe mâini bune aici în UK, iar rănile mele se vindecă încet, dar sigur. Fiţi binecuvântaţi!”

—————————————

Corina Gabriela Ioniţă este din localitatea ialomiţeană Bărcăneşti şi este absolventă a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, din Bucureşti. În urma incendiului de la Colectiv s-a ales cu arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Pentru tânăra rănită în Colectiv s-a creat și o pagină de eveniment, „Ajut-o pe Corina să treacă peste tragedia de la Colectiv!”, unde oamenii erau rugați să doneze încă de când tânăra era internată la spitalul Elias din București.

Donațiile se pot face în următoarele conturi:

Lei: RO 56 BTRL 02301201S76424XX

EURO: RO 63 BTRLEURCRT00S7642401

„Conturile sunt deschise pe numele surorii Corinei, Denis Ioniță. Susținerea financiară este extrem de necesară nevoilor post operatorii”, scriu prietenii Corinei, pe Facebook.

Potrivit apropiaților, tânăra este însoțită, în Anglia, de George, soțul ei, în calitate de aparținător.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În trei săptămâni de la tragedie au decedat alte 32 de persoane, numărul victimelor ajungând, vineri, la 59.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite și internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 39 au fost transportate spre unități sanitare din străinătate, însă zece au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveția, unul în Franța și doi în Germania.

În spitalele din București mai sunt internate 40 de persoane rănite în incendiul din Colectiv, dintre care 10 în stare critică sau gravă.

Incendiul a izbucnit în clubul Colectiv în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity, care își lansa cel de-al doilea album, „Mantras of War”. Dintre membrii trupei Goodbye to Gravity a supraviețuit doar vocalistul Andrei Găluț. Basistul Alex Pascu a murit pe 11 noiembrie, bateristul Bogdan Lavinius Enache a decedat pe 8 noiembrie, iar chitariștii Vlad Țelea și Mihai Alexandru au murit chiar în seara incendiului, 30 octombrie.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!