Sperante cu Hagi

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 9 decembrie 2013

Saptamana aceasta ne-am mai calmat putin. Gheorghe Hagi a anuntat ca nu va prelua sub nici o forma postul de selectioner al nationalei daca alegerile pentru Federatia Romana de Fotbal il vor consacra presedinte pe Gheorghe Popescu. Și a motivat acest lucru prin faptul ca nu ar vrea ca gurile rele sa spuna ca acest lucru se intampla datorita legaturii sale de rudenie cu fostul fundas al nationalei.

Mandru cum il stim, Gheorghe Hagi a sarit peste ceva etape. Una dintre ele este cea legata de motivele pentru care ar fi ajuns din nou selectionerul nationalei. Merite care nu exista, asa cum nu exista nici rezultatele. Hagi are in palmares o cupa a Turciei intr-un an in care fotbalul turc a fost mai dezorganizat ca niciodata. In rest, tacere. Sau, mai bine zis, esecuri dupa esecuri. Pe langa el, Victor Piturca este o somitate in materie de antrenorat, desi echipele sale joaca acelasi lucru de zeci de ani. Insa Piturca chiar a realizat ceva in fotbal, spre deosebire de Hagi care a plecat de peste tot de unde a antrenat inainte ca lucrurile sa devina de-a dreptul dramatice la echipa.

Eu personal mi-amintesc doar de barajul cu Slovenia. Unul in care, la Bucuresti, Hagi a preferat sa bage vreo cinci atacanti in teren, din disperarea de a nu pierde calificarea. Si a pierdut-o, pentru ca echipa aceea nu avea ce sa joace. Avea nevoie de coloana vertebrala, adica un mijloc, si avea nevoie de aparare, dar una care sa nu fie pusa inclusiv sa atace. Multi s-au lasat sedusi de garnitura ultra-ofensiva, fara sa vada, de fapt, ca acea echipa era doar modul lui Hagi de a spune ca nu intelege nimic din fotbal.

Asadar, ne-am linistit. Gheorghe Hagi nu va antrena nationala. Acum, sper sa se linisteasca toata lumea fotbalului.

Recte, Hagi sa declare ca nu va mai antrena vreodata.

Autor articol: Bogdan Constantinescu
Etichete: , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!