Speranțe pentru părinții cărora le-au fost luați copii!

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Poveşti româneşti pe data 13 iunie 2016

protest pentru sustinerea familiei bodnariu

Familia Bodnariu a câștigat definitiv în instanță dreptul de a li se înapoia copiii. Este un semnal care dă speranțe multor părinți români cărora serviciile sociale din statele „civilizate” le-au luat copiii pentru motive banale. Vestea a fost primită cu bucurie în UK, aici unde mai multe familii de români luptă de ani întregi pentru a-și vedea proprii copii. Cazul Bodnariu arată clar că așa-zisul sistem de protecție a copiilor poate da erori și, în loc să protejeze copiii, le transformă viața într-un coșmar lipsindu-i de cel mai important element: dragostea părintească. Este o victorie imensă atât pentru această familie, cât și pentru miile de români din Londra care au fost alături de ei!

Deschiderea granițelor europene a fost primită cu bucurie de românii care au văzut șansa de a munci pentru un trai de viață decent. Din păcate pentru unii din ei, visul european s-a transformat într-un negru coșmar atunci când serviciile sociale din țările în care au emigrat au profitat de statutul de „imigrant troglodit” și le-au luat copiii sub pretextul că alte familii le vor asigura o dezvoltare mult mai armonioasă. Este vorba evident de familii surogat din țările respective! Occidentalii „civilizați” au găsit astfel această metodă de a contrabalansa natalitatea catastrofală, împrospătându-și „sângele nobil” cu copii furați din brațele părinților români sau ale altor părinți de Europa de Est. Cazul Bodnariu a fost scânteia care a declanșat scandalul, deoarece acest caz a atras după sine alte dezvăluiri. Părinții, care până atunci tăcuseră de frica repercusiunilor și a amenințărilor lansate de credincioșii slujbași ai sistemului legiferat de răpire a copiilor, au prins glas și și-au făcut cunoscută drama prin care trec.

—————————————

Cazurile din UK

 

Londra_Copiii Barbu si copiii Sutton

Ziarul nostru a prezentat pe larg povestea copiilor familiei Sutton și Barbu. Mama, Andreia Sutton Brădeanu, nu și-a mai văzut copiii de peste un an, copii care i-au fost luați din brațe acum șapte ani. Florin Barbu este un tată care a făcut 19 zile greva foamei la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului. A cerut dreptul său de părinte de a-și crește cei doi copii. Încă mai este acolo și protestează.

Pentru amândoi, victoria familiei Bodnariu este un semnal. Este semnalul că se poate!

—————————————

 

Procesul care a distrus mitul norvegian!

Familia Bodnariu a reuşit să învingă Barnevernet, „maşinăria” norvegiană de protecţie a copilului, şi a câştigat definitiv cazul. Marius şi Ruth Bodnariu și-au luat acasă cele două fete, iar în curând li se vor alătura şi băieţii. Anunţul a fost făcut pe site-ul purtătorului de cuvânt al cazului, pastorul Cristian Ionescu, care a îndemnat, în perioada următoare, la discreţie şi linişte pentru familie. „Cred că e fără precedent şi pentru Norvegia, ei nu au obiceiul ăsta să dea înapoi nimic din ce iau. (…) În opinia lor, numai ei deţineau adevărul absolut”, a declarat Daniel Bodnariu, fratele lui Marius Bodnariu, pentru gândul.info.

Soţii Bodnariu urmează să-şi primească înapoi copiii, după o luptă de mai bine de jumătate de an cu statul norvegian. Daniel Bodnariu, fratele lui Marius Bodnariu, a confirmat pentru Gândul că micuţii se vor întoarce alături de familie.

„Foarte multe detalii nu pot să vă dau acum, doar pot să vă spun atât: au câştigat procesul ăsta în Curtea Administrativă şi copiii vor fi daţi acasă. Au câştigat cazul. Aşteptăm, însă nu ştim prea multe amănunte”, a declarat pentru Gândul Daniel Bodnariu, fratele lui Marius Bodnariu.

 

Decizie fără precedent

Decizia este definitivă, astfel soţii Bodnariu au reuşit să învingă Barnevernet, într-o luptă despre care unchiul celor mici spune că este fără precedent, pentru că norvegienii nu sunt obişnuiţi să se dea înapoi de la nimic în astfel de cazuri.

„A fost o luptă aprigă, n-au vrut să dea niciun pas înapoi. Dar cred că Dumnezeu le-a dat câştig de cauză. Cred că e fără precedent şi pentru Norvegia, ei nu au obiceiul ăsta să dea ceva înapoi din ce iau”, a adăugat Daniel Bodnariu.

Cei de la Barnevernet au rămas, însă, la fel de ostili până la final, a explicat fratele lui Marius Bodnariu, arătând că în toată perioada părinţii au fost evaluaţi de psihologi independenţi, plătiţi de statul norvegian:

—————————————

„Raportul lor a fost unul pozitiv încă de acum două săptămâni şi au spus că trebuie ca cei mici să se întoarcă acasă. Dar Barnevernet a atacat şi raportul făcut de psihologi şi a spus că nu sunt buni psihologii, că nu sunt obiectivi, deci în opinia lor numai ei deţineau adevărul absolut.”

—————————————

Pastorul Cristian Ionescu, purtătorul de cuvânt al cazului, a postat anunţul pe site-ul „familiei extinse Bodnariu” şi a mulţumit tuturor celor care au susţinut această cauză. „Deoarece urmează o perioadă de reintegrare şi reacomodare a copiilor în casa părintească, este foarte important în zilele care urmează să respectăm nevoia de linişte şi intimitate netulburată a familiei Bodnariu! Apreciem înţelegerea şi colaborarea dumneavoastră!”, a scris Pastorul pe site-ul www.popaspentrusuflet.wordpress.com.

 

Veste primită cu bucurie de mii de români din Londra

La Londra au fost organizate două proteste pentru sprijinul familiei Bodnariu. Ambele au avut parte de o participare foarte numeroasă a românilor, aproximativ 1.500 de oameni la fiecare protest. Protestele au fost organizate de bisericile evenghelice din Londra, în frunte cu pastorul Teofil Harii și pastorul Cornel Nistor.

—————————————

„Este o victorie a tuturor oamenilor simpli nedreptățiți. Ne bucurăm de această victorie și ne bucurăm că oamenii s-au unit în fața unei astfel de tragedii, au ieșit în stradă și au luptat pentru reîntregirea familiei Bodnariu. Ne bucurăm pentru această sentință, acest rezultat, pentru că acesta a venit la scurt timp după cel de-al doilea protest. Asta arată că și unitatea oamenilor a contat și a avut impact asupra autorităților norvegiene. Sperăm, de asemenea, că și celelate cazuri care au fost descoperite să se rezolve și toți copiii luați într-un mod abuziv de serviciile sociale să revină în sânul familiilor lor.”

Pastorul Cornel Nistor

—————————————

 

„Dumnezeu mă va ajuta și pe mine și alți părinți”

Andreia Brădeanu luptă de șapte ani pentru a-și aduce acasă cei trei copii luați de serviciile sociale din Marea Britanie.

—————————————

Andreia Sutton Bardeanu impreuna cu David, Naomi si Victoria. O familie reunita doar in aceasta fotografie

„Când am auzit această veste despre reîntoarcerea acasă a copiilor familiei Bodnariu am plâns de emoție, mulțumindu-i lui Dumnezeu. Știu câtă durere are un părinte căruia i-au fost luați copiii și îi doresc acestei familii să se bucure de reîntregire, să se vindece și să se repare tot ceea ce a fost stricat prin intervenția brutală a statului norvegian. Știu și am încredere că Dumnezeu mă va ajuta și pe mine și alți părinți și cu toții ne vom putea crește copiii noștri.”

Andreia Brădeanu

—————————————

 

Florin Barbu a întrerupt greva foamei, dar continuă protestul

După 19 zile de protest extrem, Florin Barbu a decis să renunțe la greva foamei în condițiile în care starea sa de sănătate dădea semne să se agraveze.

—————————————

Londra_familia Moraru_Florin, Raluca, Diana si Andi

„Așa cum am precizat la începutul protestului, când am să simt că sănătatea mea este în pericol, am să opresc greva foamei. Nu m-am speriat pentru că oricum nu aveam nimic de pierdut, însă m-am gândit că fetița și băiețelul meu au nevoie de un tată sănătos cu care să alerge prin parc, nu să-l viziteze la spital. Am primit promisiuni de la oameni din Parlamentul European, reprezentanți ai diasporei românești, că vor face orice ca să-mi salveze copiii. Mă bucur pentru reîntregirea familiei Bodanariu și, urmând acest exemplu, am observat că dacă ne-am uni, am salva toți copiii.”

Florin Barbu

—————————————

Acesta a mai declarat că va continua să rămână pe poziții în fața sediului Curții Europene a Drepturilor Omului chiar dacă a renunțat la greva foamei.

 

Luptă dusă pe toate planurile, inclusiv cel politic

Senatorul liberal Ben-Oni Ardelean a declarat că statul norvegian a făcut presiuni pentru a tergiversa, în cadrul APCE, elaborarea raportului referitor la protecţia copilului, precizând că familia Bodnariu a fost evaluată recent de psihologi ai Barnevernet. „Zilele acestea au fost zile foarte intense, un fel de miniproces, începând cu ziua de luni, cinci ore în fiecare zi la ceea ce ei numesc board-ul comunal, un fel de consiliul al comunei în care părţile au venit fiecare cu avocaţi şi cu diverşi martori care au fost audiaţi. În urmă cu trei săptămâni, trei psihologi aprobaţi de către Barnevernet au venit să facă o evaluare asupra familiei. În urma unei analize foarte complexe a fost elaborat un raport mult mai complex. Deşi, iniţial, familia era speriată de unul dintre psihologi care avea o reputaţie de psiholog nu foarte prietenos, chiar cel care conducea comisia, fiind psihologul anului 2004 și recunoscut la nivel naţional, acesta a sunat în seara respectivă să trimită copiii acasă. Cei de la Barnevernet au intrat deja în sistemul lor sec şi au spus că lucrul acesta nu este posibil. (…) Barnevernet l-a atacat pe unul dintre psihologi că ar fi incompatibil”, a explicat senatorul PNL într-o conferinţă de presă. „Cazul Bodnariu a fost un caz declanşator”, a afirmat liberalul, precizând că el ajută şi la instrumentarea altor cazuri similare. Senatorul PNL a arătat că statul român are o datorie constituţională şi una morală de a-şi apăra cetăţenii, amintind că cei cinci copii ai familiei Bodnariu sunt români.

 

„O datorie constituţională de a ne apăra cetăţenii români”

„Şedinţa Consiliului Europei a fost o mare victorie vizavi de aprobarea elaborării unui raport pe cazul Norvegia. Este o chestiune care trece deja şi transcende zona de chestiuni de interes particular. Eu cred că este o chestiune care ţine de demnitatea naţională şi interesul naţional este acela de a promova (…) tot ceea ce ţine de valorile pe care le avem şi în mod special de apărare a cetăţenilor noştri. Este în primul rând o datorie constituţională de a ne apăra cetăţenii români şi o datorie morală de avea grijă de aceşti cinci copii, care sunt cetăţeni români (n.r. copiii familiei Bodanriu). Tatăl este cetăţean român, iar mama a făcut în urmă cu mulţi ani de zile un lucru extraordinar pentru România, acela de a veni şi a ajuta copiii orfani care sunt în canale şi pe cei care sunt foarte nevoiaşi şi cred că lucrul acesta ne obligă să avem şi noi o atitudine fermă, indiferent de jocurile care se fac”, a conchis Ben-Oni Ardelean.

 

Norvegienii au încercat să tergiverseze

„Inclusiv ieri (n.r. joi), în cadrul Comisiei s-a încercat de către partea norvegiană tergiversarea acestei chestiuni. În sesiunea din ianuarie, de la Strasburg, am iniţiat această moţiune de rezoluţie semnată de reprezentanţi din 14 ţări. În acel moment am avut discuţii foarte serioase şi cu cei din Norvegia, însă ulterior s-a încercat tergiversarea şi presiunile făcute de Norvegia au fost extrem de mari, încât această moţiune de rezoluţie care trebuia aprobată fără echivoc a fost transmisă spre consiliul prezidenţial care, ulterior, în loc să îşi asume aprobarea acestei rezoluţii, au trimis-o spre comisie”, a relatat senatorul.

 

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat un proiect rezoluţie care vizează Norvegia

„Comisia pentru Afaceri Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a decis astazi, 2 iunie a.c., elaborarea unui proiect de Raport intitulat: «Asigurarea unui echilibru între interesul superior al copilului şi necesitatea de a menţine familiile unite», demers care concretizează moţiunea pentru rezoluţie depusă în luna ianuarie a acestui an de către senatorii Ben-Oni Ardelean, Titus Corlăţean şi Viorel-Riceard Badea, membri ai Delegaţiei române la APCE, susţinută de reprezentanţi din 14 ţări”, a scris Ben-Oni Ardelean pe Facebook.

Senatorul PNL a mai precizat că Raportul APCE va examina „în ce măsură acţiunile abuzive din ultimii ani ale serviciile sociale de protecţia copilului din Norvegia, inclusiv în cazul familiei Bodnariu, sunt compatibile cu standardele relevante ale Consiliului Europei, iar rezoluţia, care va sintetiza conţinutul raportului, va cuprinde recomandări de lege ferenda în atenţia autorităţilor de la Oslo”.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi ai soţiei sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost atunci plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

Autor articol: Gelu Irimia

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!