Spiru Haret reinmatriculeaza studentii la distanta

Articol publicat in sectiunea Social pe data 7 decembrie 2009

Universitatea „Spiru Haret” a trecut la zi şi la frecvenţă redusă toţi studenţii care urmau studii la distanţă, modalitatea prin care aceştia vor face cursurile fiind una de tip teleconferinţă, pe internet, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Corneliu Toader, citat de NewsIn.

În urma unei intervenţii a Ministerului Educaţiei la nivelul organizării Universităţii „Spiru Haret”, instituţia de învăţământ a fost obligată, prin prevederi legislative, să reînmatriculeze studenţii care învăţau în programele de studii la distanţă în alte programe acreditate şi autorizate.

„Avem un număr mare de studenţi, de ordinul sutelor de mii. A trebuit să restructurăm programa de studii, astfel încât să îi ajutăm pe toţi studenţii noştri să fie într-o structură normală din punctul de vedere al cerinţelor ministeriale, pe care noi le considerăm arbitrare. Lucrăm la aceste reaşezări administrative, mai ales că în urma problemelor din vară, unii studenţi s-au retras, dintre ei au fost studenţi care s-au reînscris ulterior, aşa că nu avem încă numărul studenţilor înscrişi”, spune Toader.

Trecerea a zeci de mii de studenţi de la programe la distanţă la cele la zi nu presupune, însă, suplimentarea numărului de profesori şi a necesarului logistic, pentru că universitatea se va baza tot pe un învăţământ la distanţă, dar de tip online, prin teleconferinţă.


Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!