Sport pentru toți

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 21 aprilie 2014

531 sport altfelSportul a fost altfel în a doua zi a „Săptămânii altfel”, program intrat deja în normalitatea școlarilor români. Dacă iniţiativa a debutat timid, anul acesta au avut loc câteva acţiuni serioase. Una dintre ele s-a desfăşurat în incinta complexului din stadionul „Arcul de Triumf”, arena naționalei de rugby a României.

Acţiunea a fost organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului alături de Cancelaria premierului, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Pe lângă acestea, pe lista organizatorilor s-au adunat şi mai multe federaţii: FR Rugby, FR Fotbal, FR Scrimă, FR Tenis, FR Lupte, FR Handbal, FR Judo şi FR Triatlon. Printre participanți s-au regăsit Gabriela, Alin Petrache sau Miodrag Belodedici.

În absolut toate anexele stadionului se găseau echipamente pregătite pentru cei mici, tocmai pentru ca ei să poată juca tot ce găsesc la dispoziţie. Gabi Szabo sau Belodedici au fost solicitaţi din plin pentru sute de autografe şi şedinţe foto. În total, la acţiunea respectivă au fost prezenţi peste 2.000 de elevi.

„Vă mulţumesc pentru faptul că sunteţi alături de noi. Ce poate să fie mai frumos decât să ne petrecem timpul în aer liber, într-un stadion minunat? Împreună cu Federaţia Română de Rugby şi alte federaţii importante am organizat acest program. Sper ca această acţiune să rămână în memoria voastră. Sportul participă la întărirea sănătăţii. Nu uitaţi că viitorul României este în mâinile voastre”, a spus Gabriela Szabo, ministrul tineretului şi sportului.

„Este o mare bucurie pentru mine să văd un număr aşa de mare de elevi prezenţi la o activitate sportivă. Sper ca foarte mulţi dintre aceşti copii să se apropie de câte un sport. Le-am oferit şansa micuţilor să afle tainele fiecărui sport de la mari campioni ai acestor discipline în speranţa că vor fi inspiraţi de performanţele lor. Acest eveniment este al doilea dintr-un şir pe care îl dorim cât mai lung de acţiuni prin care încercăm să aducem copiii la sport”, a declarat și Alin Petrache, preşedinte al FR Rugby.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!