Sportivii bat polițiștii

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 24 martie 2014

527 greco romane

Caz şocant în Braşov, unde luptători de greco-romane din lotul naţional sunt implicaţi într-o altercație! Aflaţi în jurul dimineții pe Strada Republicii, patru sportivi au încercat să se ia de o domnișoară. Iubitul ei a intervenit să o apere și până la conflict, nu a mai fost decât un pas.

Un poliţist în civil a sărit în ajutorul perechii. Surse apropiate sportivilor susţin că poliţistul ar fi dat cu spray paralizant în Dorin Pârvan. Ceilalţi, Alin Alexuc, Tomi Hînoveanu şi Attila Tamaş au sărit imediat la bătaie şi au aplicat o corecţie omului de ordine, acest ajungând, se pare, la spital.

După incident, cei patru au fost conduşi la secţie, iar doi dintre ei, Alexuc și Hînoveanu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ei urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Astfel, Alexuc şi Hînoveanu pot rata Campionatul European de la Helsinki.

Cazul a fost confirmat de Ioan Naghi, purtătorul de cuvânt al poliției braşovene, şi de Elisabeta Lipă, comandantul clubului CS Dinamo. „Nu e normal ca sportivii să nu se afle în cantonament, mai ales că peste 3 săptămâni vor concura la Europeanul de la Helsinki. De ce au plecat şi dacă au plecat cu acordul antrenorului? Pe mine mă interesează latura sportivă, nu sunt de acord cu plecările din cantonament. Referitor la cealaltă latură, vor răspunde în faţa legii. Eu nu tolerez aşa ceva la clubul Dinamo”, a spus Elisabeta Lipă, comandantul clubului Ministerului de Interne. Secretarul general, Alin Grigore, a declarat că nu este în situația în care să poată face vreo declarație.

Cei patru sportivi se aflau în cantonament la Poiana Braşov. Nu sunt informații că aceștia ar fi primit sau nu voie să părăsească zona, dar este clar că sportivii au coborât în Braşov şi ar fi fost în club.

Daniel Brata a fost implicat și el într-un asemenea caz, și el din aceeași postură, a unuia dintre cei mai importanți judoka ai momentului. Brata s-a ales cu dosar penal, fiind arestat. Din acest motiv, sportivul a ratat JO londoneze și a renunțat la cariera sa.

 

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!