Sporturi ciudate, practicate în lume

Articol publicat in sectiunea Divertisment pe data 10 iulie 2014

sporturi bizare2

Imaginaţia oamenilor nu are limite. Acest lucru este valabil în orice domeniu, deci şi cel al sporturilor, deci nu este de mirare că s-au inventat sporturi ciudate, de la combinația sportului minţii cu un sport de contact cum este boxul până la călcarea rufelor în situaţii extreme.

25. Boxul şah

Timp de 11 runde, participanţii alternează între şah şi box. Victoria poate fi obţinută prin şah mat, knockout sau prin decizia arbitrilor.

 

24. Buzkashi

Acest joc, care se practică în numeroase regiuni din Asia, are drept scop ducerea de către participanţi a unei carcase decapitate de oaie la linia de ţintă a adversarilor. După cum se vede şi din imagine, echipele sunt formate din călăreţi.

 

23. Kaninhop

Cunoscut şi sub numele „Săritura iepurelui”, acest joc suedez este echivalentul curselor de sărituri ecvestre practicate, însă, de… iepuri.

 

22. Octopush

Este echivalentul subacvatic al hocheiului, în loc de crose fiind folosite un fel de lame.

 

21. Om contra cal

După cum arată şi numele, în această competiţie anuală din Ţara Galilor se confruntă, în cadrul unei curse cu obstacole, oameni şi cai.

 

20. Skanderberg cu degetele de la picioare

Fără cuvinte!

 

19. Bossaball

Inventat în Spania, acest joc este de fapt volei jucat pe o trambulină.

 

18. Căratul nevestei

Obiectivul acestui sport este terminarea în cel mai scurt timp a unei curse cu obstacole având în spate nevasta (prietena etc.).

 

17. Luptele de cămile

Chiar dacă este foarte criticat de organizaţiile pentru protecţia animalelor, acest sport se practică pe scară largă în ţări precum Turcia.

 

16. Săritura în apă pe burtă (Bellyflopping)

Deşi toată lumea se fereşte de o astfel de săritură, pe care o consideră nereuşită, există suficient de multe persoane care vor să atingă perfecţiunea şi să concureze pentru titlul de cea mai „frumoasă” aterizare pe burtă în apă.

 

15. Snorkelingul prin mocirlă

Cursa se desfăşoară în orice apă tulbure, plină de noroi, iar competitorii nu au voie să se ajute de mâini, folosind doar înotătoarele pentru a avansa.

 

14. Roller Derby

Este un sport practicat aproape numai de femei. Scopul patinatoarelor este să înconjoare componentele echipei adverse.

 

13. Polo pe zăpadă

Variantă nordică a polo-ului pe iarbă, el a fost inventat şi practicat iniţial în Elveţia, dar a început să se răspândească şi în alte ţări.

 

12. Alergarea după caşcaval

Devenită deja clasică, alergarea după roata de caşcaval are loc anual la Gloucester, Marea Britanie.

 

11. Ga-ga ball

Practicat în Israel, ga-ga ball este similar dodgeball-ului, diferenţa fiind că jucătorii pot fi loviţi numai sub genunchi.

Regula dodgeball-ului este simplă: jucătorii se află într-un cerc, iar cel care are mingea încearcă să scoată ceilalţi jucători afară din cerc lovindu-i cu mingea.

 

10. Bo-taoshi

Numele poate fi tradus aproximativ din japoneză ca „dărâmarea prăjinii”. Cele două echipe de câte 150 de persoane fac tot posibilul pentru a pune la pământ prăjina adversarilor.

 

9. Duelul tuburilor de carton

Deşi pare improbabil, acesta este chiar un sport şi există chiar şi o federaţie internaţională, Cardboard Tube Fighting League.

Scopul jocului este de a deteriora „armura” oponentului fără ca a ta să aibă de suferit. Inutil să mai spunem că armurile sunt confecţionate din… carton, iar armele sunt tuburi din acelaşi material.

 

8. Creşterea mustăţii

Chiar dacă creşterea unei mustăţi nu pare a fi chiar un sport, adepţii şi participanţii susţin că dificultăţile întâmpinate în decursul creşterii unei bărbi care să candideze cu succes la un premiu sunt comparabile cu cele din sport.

 

7. Pesapallo

Cunoscut şi sub numele de baseball finlandez, este de fapt chiar baseballul american botezat mai fancy. A, şi mai este o deosebire: mingea este ovală pe verticală, nu pe orizontală!

 

6. Monociclism montan

Dacă vi se pare că ciclismul montan este floare la ureche, vă invităm să-l practicaţi doar pe o roată!

 

5. Kite Tubing

Sportul numit tubing poate fi practicat pe apă, pe zăpadă, pe suprafeţe special amenajate sau în aer.

Denumit kite tubing, „datul cu zmeul” este extrem de periculos, anual înregistrându-se numeroase decese şi foarte multe răniri.

 

4. Quidditch

Un sport relativ nou, creat în 2005, bazat pe sportul ficţional cu acelaşi nume din seria Harry Potter.

 

3. Ţinerea dihorilor în pantaloni

Regulamentul este extrem de simplu: să ţii doi dihori în pantaloni cât mai mult timp. Dacă crezi că poţi face acest lucru mai mult de cinci ore, poţi concura cu succes pentru titlul de campion mondial.

 

2. Datul „la gioale”

Cine cedează primul, pierde.

 

1. Călcatul rufelor

Chiar dacă aveţi antrenament, doamnelor şi domnişoarelor, mai gândiţi-vă înainte de a vă anunţa participarea. Câştigător este cel care calcă cel mai bine în cele mai imposibile/ciudate/neobişnuite circumstanţe: în timp ce face alpinism, în timpul unei sărituri cu paraşuta, sub apă, iar exemplele pot continua.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!