Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 12 iunie 2015

Aur la Europene

Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman şi Loredana Dinu, a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă de la Montreux (Elveţia). România a învins, în finală, cu scorul de 45-35, formaţia Estoniei. Anterior, România a trecut în sferturi de finală de Ucraina, scor 31-25, şi în semifinale de Suedia, antrenată de Adrian Pop, scor 45-42.

 

Halep, tenis în licee

Simona Halep, locul 3 WTA, a inaugurat două terenuri de tenis la Liceul Teoretic Traian din Bucureşti, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Tenis. Simona Halep a schimbat câteva mingi, pe noile terenuri, cu copiii înscrişi la clasa cu profil „tenis” şi le-a oferit autografe. Clasa cu profil „tenis” de la Liceul Teoretic Traian din Bucureşti va avea 30 de locuri.

 

Mitu, eliminată

Jucătoarea Andreea Mitu, locul 68 WTA, a fost învinsă, luni, cu scorul de 7-6 (1), 6-1, de sportiva americană Coco Vandeweghe, deţinătoarea trofeului, locul 34 WTA şi cap de serie numărul 3, în manşa întâi a turneului de la ‘s-Hertogenbosch, care se dispută pe iarbă. Partida a durat o oră şi jumătate, iar Mitu va primi pentru prezenţa pe tabloul principal un premiu de 1.552 de euro şi un punct WTA.

 

Niculescu, învingătoare la Marsilia

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, cap de serie numărul 2 şi locul 67 WTA, a câştigat turneul ITF de la Marsilia (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari, informează site-ul itftennis.com. Niculescu a învins-o, în finală, cu scorul de 6-2, 7-5, pe Pauline Parmentier (Franţa), a opta favorită a competiţiei şi poziţia 95 în ierarhia mondială.

 

Competiția, incorectă

Preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, a declarat într-o conferinţă de presă că lupta în competiţiile sportive a devenit incorectă odată cu modificarea Legii Sportului, prin care li se permite autorităţilor locale să plătească salariile sportivilor. Camera Deputaţilor a adoptat modificarea Legii 69/2000, prin care li se permite autorităţilor locale susţinerea structurilor sportive.

 

Maxim, pedeapsă redusă

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a admis în parte apelul maratonistei Simona Maxim, suspendată pentru dopaj de Agenţia Naţională Antidoping (ANAD), instanţa de la Lausanne reducând suspendarea acesteia de la 4 ani la 2 ani şi 9 luni, a declarat avocatul atletei, Paul Mincu. Simona Maxim, în vârstă de 30 de ani, va participa din nou la concursuri din aprilie 2016, deşi, iniţial, luase în calcul retragerea din activitate.

 

184 de sportivi la Baku

Echipa olimpică a României va avea în componenţă 147 de sportivi, 83 de băieţi şi 64 de fete, la Jocurile Europene de la Baku, programate în perioada 12-28 iunie, aceştia urmând să participe la 22 de sporturi şi discipline sportive, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, într-un comunicat. Şeful de misiune al României la Jocurile Europene de la Baku va fi Alexandru Epuran.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!