Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 24 iulie 2015

Pe tabloul principal

Jucătoarea Ana Bogdan, locul 204 WTA, a acces pe tabloul principal la Bad Gastein (Austria), turneu dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de euro, informează site-ul oficial al competiţiei. Bogdan a trecut în ultimul tur al calificărilor de Katerina Stewart (SUA), poziţia 169 în clasamentul mondial, scor 6-1, 7-6 (5), după două ore de joc. Ana Bogdan va primi 18 puncte WTA pentru calificarea sa.

Țig, mulțumită

Jucătoarea de tenis Patricia Maria Ţig a declarat după ce a pierdut alături de Andreea Mitu finala probei de dublu de la BRD Bucharest Open, că este fericită cu ce a realizat la acest turneu. Patricia Maria Ţig consideră că pentru echipa de Cupa Davis a României era greu să învingă Slovacia, deoarece jucătorii veneau pe zgură după ce în ultima perioadă au evoluat pe iarbă.

Argint la spadă

Echipa feminină de spadă a României, în componenţa Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman şi Loredana Dinu, a obţinut în weekend medalia de argint la Campionatele Mondiale de scrimă de la Moscova, fiind învinsă în finală de China, scor 45-36. România a câştigat medalia de aur la CM de scrimă în proba de spadă feminin pe echipe în 2010 şi în 2011, şi este campioana europeană en titre.

Căprioriu, argint la Grand Slam

Corina Căprioiu a cucerit medalia de argint la categoria 57 de kilograme, la Grand Slam la judo de la Tyumen (Rusia), turneu dotat cu premii totale de 154.000 de dolari. Ea a debutat cu două victorii în faţa unor adversare din Mongolia şi Italia, câştigând astfel grupa A. În semifinale, Căprioriu a învins-o pe Sanne Verhagen (Olanda), dar apoi a fost învinsă în finala cu nipona Tsukasa Yoshida, obţinând medalia de argint.

Dor Geta Popescu, performanță imensă

Dor Geta Popescu, în vârstă de 12 ani şi 1 lună, a escaladat Uhuru Peak (5895 m) din masivul Kilimanjaro, cel mai înalt vârf din Africa. Dor Geta Popescu a declarat că s-a simţit foarte bine în această ascensiune şi că totul a mers perfect, ca la antrenament. “Este foarte important, pentru mine, că am început sezonul ascensiunilor în munţi înalţi cu o reuşită”, a apreciat ea.

Naționala de polo, pe 5

Naţionala de polo a României s-a clasat pe locul 5 la turneul internaţional de la Nis (Serbia), după ce a fost învinsă în ultima partidă de Germania, cu scorul de 9-8. Anterior, tricolorii au obţinut următoarele rezultate: 6-10 cu Spania, 11-8 cu Rusia și 6-9 cu Serbia. În primul meci pentru locurile 5-8, România a învins China, cu 11-9, iar apoi a trecut de Germania pentru a clasa pe poziția a cincea.

Marincu, bronz la triplusalt

Florentina Marincu a câştigat medalia de bronz în proba de triplusalt din cadrul Campionatelor Europene de atletism pentru juniori de la Eskilstuna (Suedia). Marincu a obţinut această medalie cu o a doua încercare, de 13,08 metri. Eleva antrenorului Nicolae Alexe a fost devansată de două reprezentante ale Rusiei, Valentina Kosolopova (13,27 m) şi Kristina Malaya (13,25 m).

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!