Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 20 februarie 2015

PE SCURT:

  • Bute, fără Roach?
  • Sandu e optimist
  • Sport în toate parcurile
  • „Outdoor Romania”, la Sinaia
  • Rotaru, pe 2 la Berlin
  • Șanse pentru HCM
  • Debut la Cluj

Bute, fără Roach?

Antrenorul Freddie Roach, unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni din lume, a anunțat că nu ştie dacă va continua colaborarea cu pugilistul Lucian Bute, informează BoxingScene.com. Freddie Roach a vorbit şi despre faptul că Bute a semnat în ianuarie un contract cu managerul american Al Haymon, care îl reprezintă pe Floyd Mayweather Jr., spunând că aceasta ar putea fi marea șansă a lui Bute.

Sandu e optimist

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Ion Sandu, a spus că speră ca România să obţină una sau două medalii la Campionatul European de sală de la Praga, programat luna viitoare. Decarația sa a sosit după desfășurarea Campionatelor Naționale în noua sală din strada Maior Coravu, campionate care au adus evoluții bune ale unora dintre atleții ce vor face deplasarea la Europene.

Sport în toate parcurile

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a avut o intervenţie la prima Conferinţă a Grupului de Lucru Intersectorial a reţelei oraşelor sănătoase. Ea a spu că ministerul are în lucru amenajarea unor zone sportive în fiecare parc din România. Ministrul spune că acestea, realizare cu costuri minime, vor duce la formarea unui stil de viață mai sănătos al cetățenilor.

“Outdoor Romania”, la Sinaia

Asociaţia  Outdoor Romania în parteneriat cu Primăria Oraşului Sinaia organizează pe 21 februarie prima ediţie a The Mountain Assault. Evenimentul  este o competiţie deschisă oricărui iubitor al muntelui şi al activităţilor în aer liber, o cursă individuală nocturnă care se desfăşoară, în paralel, la două discipline: schi alpinism şi alergare montană. 

Rotaru, pe 2 la Berlin

Alina Rotaru (21 de ani) s-a clasat, în weekend, pe locul secund al probei de lungime din cadrul puternicului miting atletic indoor din Berlin. Sportiva de la CSA Steaua a dus săritura la 6,68 m, performanţă prin care şi-a egalat cel mai bun rezultat al carierei în competiţiile de sală. Pe primul loc s-a situat Funmi Jimoh din Statele Unite, cu o săritură ce a măsurat 6,74 m. 

Șanse pentru HCM

România are din nou o reprezentantă cu care atacă fazele superioare la handbal feminin. HCM Baia Mare a câştigat cu 31-30 în faţa lui Viborg, în Liga Campionilor, și şi-a mărit şansele de calificare în sferturile de finală. Teoretic, campioana României ar mai avea nevoie de două victorii în următoarele trei partide pentru a face pasul în turul următor, cu Savehof şi Viborg (ambele pe teren propriu).

Debut la Cluj

Echipa de baschet masculin BC Mureş a învins, în deplasare, formaţia Universitatea Cluj, cu scorul de 104-56 (63-27), în primul meci din etapa a XIX-a a Ligii Naţionale, care a consemnat şi debutul pe banca tehnică a gazdelor a fostului jucător Flavius Lăpuşte. După 18 etape, liderul Ligii Naţionale este Steaua CSM Eximbank Bucureşti, cu 30 de puncte.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!