Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 14 august 2015

Stoica a vizitat Clujul

Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat că organizarea CE de gimnastică artistică din 2017 la Bucureşti este pusă în pericol de întârzierea construcţiei noii săli polivalente din Capitală, astfel că a inspectat sala din Cluj, de 7.200 de locuri, “o potenţială gazdă”. Adrian Stoica a menţionat că mutarea unui asemenea eveniment la Cluj-Napoca ar însemna “creşteri semnificative de buget”.

Tecău stă pe 5

Horia Tecău se menţine pe locul 5 în clasamentul ATP de dublu, cu 6.780 de puncte, conform ierarhiei ce a fost anunţată de atpworldtour.com. Florin Mergea se menţine pe poziţia a opta, cu 4.550 de puncte. La simplu, cel mai bine clasat român este Marius Copil, care a coborât de pe 187 pe 189, el având 254 de puncte. Victor Hănescu a înregistrat și el o coborâre, de pe 216 pe 223, cu 216 puncte.

Halep staționează pe 3

Simona Halep se menţine pe locul 3 în clasamentul WTA, cu 5.151 de puncte, în timp ce primele două poziţii sunt ocupate de Serena Williams (SUA) şi Maria Şarapova (Rusia). La dublu, Monica Niculescu a coborât de pe locul 49 pe 50, cu 1.530 de puncte, Irina-Camelia Begu de pe 57 pe 58, cu 1.391 de puncte, iar Raluca Olaru a înregistrat de asemenea o coborâre, de pe locul 62 pe 63, cu 1.340 de puncte.

Un aur și două arginturi

Românii au câştigat o medalie de aur şi două de argint la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori de la Rio de Janeiro. Medalia de aur a fost câştigată de echipajul masculin din patru rame fără cârmaci, iar medaliile de argint au fost obţinute la dublu vâsle feminin şi dublu rame fără cârmaci masculin, rezultate aproape nescontate pentru delegația noastră.

Dinamo câștigă Cupa București

Echipa de handbal masculin Dinamo a câştigat Cupa Bucureşti, după ce a învins în finala turneului formaţia organizatoare, CSM Bucureşti, cu scorul de 30-27. Tot atunci, în meciul pentru locurile 5-6 la Cupa Bucureşti, HC Odorhei-HC Vaslui, scor 30-24, iar în cel pentru clasarea pe poziţiile 3-4, Steaua Alexandrion Bucureşti-Energia Pandurii Târgu Jiu, scor 36-37, după prelungiri.

Bunea Stancu, trimis în judecată

Gheorghe Bunea Stancu a fost trimis în judecată de DNA în dosarul privind finanţarea ilegală a unor cluburi sportive, alături de directorul economic al CJ Brăila, Alina Rusu. Stancu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, a îndeplinit mai multe acte care au condus la obţinerea în mod direct de foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive din municipiul Brăila.

La Europene, pe banii lor

Delegaţia României la Campionatele Europene de box este formată din cinci sportivi, patru antrenori şi un oficial al federaţiei, pugiliştii mergând la Smokov, în Bulgaria, pe banii lor sau din resurse obţinute de către membrii Biroului Federal. Conturile Federaţiei Române de Box sunt blocate, forul neputând primi subvenţii de la MTS din cauza unor nereguli financiare.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!