Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 4 septembrie 2015

Tecău, pe 5 la dublu

Horia Tecău se menţine pe locul 5 în clasamentul ATP de dublu, cu 6.810 de puncte, conform ierarhiei ce a fost anunţată pe site-ul atpworldtour.com. Florin Mergea se menţine pe locul 12 în clasamentul de dublu, cu 4.430 de puncte. La simplu cel mai bine clasat român este Marius Copil, care a coborât de pe locul 184 pe 185, cu 262 de puncte. Victor Hănescu a coborât un loc, până pe 213, cu 231 de puncte.

 

Halep-Tecău, dublu la US Open

Simona Halep, locul 2 WTA, şi Horia Tecău, numărul 5 ATP la dublu, au anunţat în weekend că vor face pereche pentru proba de dublu mixt din cadrul turneului US Open, ultimul Grand Slam al anului. „Primul meu dublu mixt. Sper că are umerii puternici…”, a notat cu umor sportiva română pe pagina sa de Facebook, ataşând o fotografie în care apare alături de Tecău.

 

Halep se menține pe 2

Simona Halep, care s-a retras înaintea începerii turneului de la New Haven, se menţine pe locul 2 în clasamentul WTA, cu 6.130 de puncte, conform ierarhiei ce a fost dată publicităţii luni, informează site-ul wtatennis.com. La dublu, Irina-Camelia Begu a coborât de pe locul 48 pe 49, cu 1.580 de puncte. În Top 100 se mai află Raluca Olaru, care a coborât de pe locul 52 pe 53, cu 1.495 de puncte.

 

Natea, eliminat în turul 3

Sportivul Daniel Natea a fost eliminat în turul 3 la categoria +100 kilograme de la Campionatul Mondial de judo de la Astana. Natea a trecut în primul tur de Rashed Zaidan (Africa de Sud), iar apoi de olandezul Roy Meyer, iar în turul trei a fost învins de sud-coreeanul Sung-Min Kim. La categoria – 100 kilograme, Valentin Radu a fost învins în primul tur de argentinianul Hector Campos.

 

Sedii gratuite pentru federații

Un proiect de hotărâre de Guvern prin care se dau în folosinţă un titlu gratuit o serie de imobile proprietate a statului către 28 de federaţii a fost adoptat, se arată într-un comunicat al MTS. A fost aprobată și propunerea MTS cu privire la revocarea dreptului de folosinţă gratuită al Federaţiei Române de Rugby asupra bazei sportive de la Arcul de Triumf.

 

1 secundă…

Corina Căprioriu a declarat pe Aeroportul Henri Coandă, că „o secundă de neatenţie” în finala cu japoneza Kaori Matsumoto a costat-o titlul la Campionatele Mondiale de judo de la Astana (Kazahstan). Corina Căprioriu s-a arătat foarte bucuroasă de revenirea pe podiumul mondial după 4 ani. În semifinale, Căprioriu a învins-o pe sportiva canadiană Catherine Beauchemin-Pinard.

 

Tenis în scaun rulant

42 de sportivi din 13 ţări vor participa la prima ediţie a turneului de tenis în scaun rulant, categoria ITF Futures Series, organizat la Bucureşti în perioada 28-30 august. Turneul Bucharest Open Wheelchair Tennis se va desfăşura la trei categorii, masculin (30 jucători), feminin (șapte jucători) şi quad (cinci jucători). Regulile sunt identice, doar că mingea poate cădea de două ori.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!