Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 17 septembrie 2015

Halep se menține pe 2

Jucătoarea de tenis Simona Halep, care a ajuns până în semifinale la US Open, se menţine pe locul doi în clasamentul WTA, cu 6.780 de puncte, conform ierarhiei ce a fost dată publicităţii la începutul săptămânii, informează site-ul wtatennis.com. Irina-Camelia Begu a coborât de pe locul 28 pe 30, ea având 1.587 de puncte. Monica Niculescu a urcat de pe 41 pe 39, cu 1.335 de puncte.

 

Gîrleanu, aur la CM

Cosmin Petre Gîrleanu a câştigat medalia de aur la categoria 46 de kilograme din cadrul Campionatelor Mondiale de box pentru juniori. Gîrleanu l-a învins în finală pe americanul Jesse Rodriguez. Cosmin Gîrleanu s-a impus în fazele anterioare în faţa sportivilor Murodjon Kosimov (Uzbekistan), Barun Singh Shagolshem (India), Maxim Galinicev (Ucraina) şi Aibek Dossanov (Kazahstan).

 

Cetățenie pentru susținerea României

Personalităţile deosebite din sport, cultură, artă, oameni care „se bat” pentru valorile naţionale vor primi cetăţenia română în mod special, la propunerea unui ministru şi cu avizul instituţiilor competente, fără a parcurge procedura lungă, birocratică şi umilitoare, a spus premierul Victor Ponta. Şeful Executivului a făcut această afirmaţie la începutul şedinţei săptămânale a Guvernului.

 

Gavril, învingător

Doi boxeri români de top au fost prezenţi la MGM Grand Arena din Las Vegas, la ultimul meci din carieră al lui Floyd Mayweather. Unul pe ring, celălalt în tribune. În deschiderea galei, băcăuanul Ronald Gavril l-a învins prin KO Tehnic în repriza a opta (din 10) pe americanul Scott Sigmon (25-7, 14KO). Acesta a fost cel de-al 14-lea succes al lui Gavril în ringul profesionist şi al zecelea obţinut înainte de limită.

 

Tempestini, record la Iași

Raliul Iaşului Cotnari 2015, evenimentul sportiv al anului în capitala Moldovei a avut un final de poveste. La finalul a trei zile de întreceri Simone Tempestini a câştigat Raliul şi a devenit campion naţional absolut. La doar 21 de ani, Simone a devenit astfel cel mai tânăr câştigător din istoria Campionatului Naţional de Raliuri, record deținut anterior de Vali Porcișteanu.

 

Mia Rădoi va conduce Italia!

Antrenoarea Maria Elena Rădoi a fost numită în funcţia de selecţioner al naţionalei de handbal feminin a Italiei, a anunţat site-ul oficial al Federaţiei Italiene de Handbal. Mia Rădoi, în vârstă de 48 de ani, îl va înlocui în funcţie pe Marco Trespidi, care a condus naţionala Italiei în ultimii patru ani. Ca antrenoare, Mia Rădoi a condus echipa de tineret a clubului HCM Râmnicu Vâlcea şi a fost secund la formaţia de senioare, având peste 100 de meciuri jucate pentru naționala României.

Steaua, câștigătoare

Echipa de baschet masculin Steaua CSM Eximbank Bucureşti a câştigat turneul amical Cluj City Cup, după ce a învins în finală formaţia organizatoare, U Banca Transilvania Cluj, cu scorul de 87-85 (36-31). În primele partide ale turneului Steaua CSM Eximbank Bucureşti a învins formaţia Energia Târgu Jiu, cu 56-51 (31-25), iar U Banca Transilvania Cluj a trecut de KK Metalac Kraljevo, cu 69-65 (29-41).

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!