Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 25 septembrie 2015

Finală pierdută

Victor Hănescu, locul 188 ATP, a pierdut finala turneului challenger de la Banja Luka, dotat cu premii în valoare totală de 64.000 de euro, informează site-ul oficial al competiţiei. Hănescu a fost învins cu scorul de 7-6 (5), 7-6 (5), după o oră şi 56 de minute, de sârbul Dusan Lajovici, cap de serie numărul 3 şi poziţia 96 în ierarhia mondială. Victor Hănescu va primi 60 de puncte ATP şi un cec în valoare de 5.400 de euro.

 

Tecău se menține pe 3

Horia Tecău se menţine pe locul trei în clasamentul ATP de dublu, cu 6.990 de puncte, a anunţat site-ul atpworldtour.com. Florin Mergea a coborât o poziţie în ierarhia de dublu şi se află pe locul 15, cu 4.700 de puncte. La simplu, cel mai bine clasat român este Marius Copil, care a urcat pe locul 182 pe 176, cu 281 de puncte. Victor Hănescu a urcat 36 de locuri, până pe 188, cu 263 de puncte.

 

Tur ciclist la Băneasa

La turul ciclist 4 Pedale pe 20 de kilometri s-au înscris peste 800 de ciclişti, iar la cursa RunFest Half Marathon, peste 1.100 de persoane, cursele având loc sâmbătă şi duminică în pădurea Băneasa, informează organizatorii. Fiecare membru al echipei a parcurs traseul de 20 km. Schimbul de ştafetă a avut loc la punctul de start/finish.

 

Dobre, aur la judo

Ştefania Dobre a cucerit medalia de aur la categoria 57 de kilograme, la Campionatul European de judo de la Oberwart (Austria). Ştefania Dobre a câştigat grupa D a categoriei 57 de kilograme, după victorii în faţa unor sportive din Belgia şi Polonia, calificându-se în semifinale. În această fază a trecut de britanica Bekky Livesey, pentru ca în finală, pentru medalia de aur să treacă de iberica Tecla Cadilla Acevedo.

 

Traseu extins

Traseul celei de-a 8-a ediţii a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon a fost extins la 33 de kilometri, renunţându-se la parcurgerea de două ori a celor 21 de kilometri ai cursei de semimaraton. Peste 10.000 de participanţi din peste 55 de ţări vor lua startul la cea de-a opta ediţie a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, în zilele de sâmbătă, 3 octombrie şi duminică, 4 octombrie, din Piaţa Constituţiei.

 

Țiriac, atac la Halep

Fostul tenismen Ion Ţiriac i-a transmis Simonei Halep, care a obţinut 10 milioane de dolari premii în carieră, că se poate considera o sportivă săracă până ajunge la suma de jumătate de miliard de dolari. În replică Halep a spus că ea se consideră „ok” din punct de vedere financiar: „Sunt săracă din punctul dânsului de vedere. Sunt ok, vedem pe parcurs. Dacă am rezultate vine şi partea financiară.”

 

14 medalii la europene

Sportivii români au cucerit 14 medalii, patru de aur, șapte de argint și trei de bronz, la Campionatele Europene de kaiac-canoe pentru juniori și tineret Under-23 desfășurate în weekend la Bascov (Argeș). România revenit cu acest prilej pe harta marilor competiții internaționale de kaiac-canoe după ce țara noastră a mai organizat acum 50 de ani, în 1965, Campionatele Europene de seniori, la Snagov.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!