Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 2 octombrie 2015

Begu triumfă la Seul

Irina-Camelia Begu, cap de serie numărul „ şi locul 29 WTA, a câştigat în weekend turneul de la Seul (Coreea de Sud), dotat cu premii în valoare totală de 500.000 de dolari, obţinând astfel al doilea titlu al carierei. Pentru titlul câştigat la Seul Irina-Camelia Begu va primi 280 de puncte WTA şi un cec în valoare de 111.389 de dolari, urcând pe 26 WTA, cea mai bună clasare a carierei.

 

Căsătorie… la Mondiale

Florin Surugiu şi-a cerut iubita în căsătorie pe stadionul Wembley după meciul pierdut de România, scor 10-44, la Cupa Mondială de rugby din Anglia. Surugiu, care a evoluat în meciul cu Irlanda din postura de rezervă, a îngenuncheat în faţa iubitei sale şi i-a înmânat inelul de logodnă în aplauzele coechipierilor săi şi a stafului tehnic, conform imaginilor de pe pagina de Facebook a competiţiei engleze.

 

Trei de fiecare

Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu au câştigat cele mai multe medalii de aur, câte trei, în finalele pe aparate la cea de-a 68-a ediţie a Campionatelor Naţionale de la Bucureşti. Pentru gimnaştii din loturile olimpice, Campionatele Naţionale de la Bucureşti au reprezentat un test important înaintea participării la Campionatele Mondiale de la Glasgow, care vor avea loc în perioada 23 octombrie-1 noiembrie.

 

Mihai Nistor, campion AIBA

Pugilistul Mihai Nistor l-a învins într-o gală care a avut loc la Hamburg pe germanul Erik Pfeifer, prin KO tehnic în repriza a noua, românul devenind campion mondial AIBA Pro Boxing, la categoria supergrea (+91 de kilograme). Erik Pfeifer, 28 de ani, era deţinătorul centurii la această categorie. Pugilistul român va încasa şi un premiu de 45.000 de euro pentru succesul său de la Hamburg.

 

România, pe 17

Țara Galilor a urcat două locuri, ajungând pe 2 în ierarhia mondială, potrivit clasamentului stabilit la începutul săptîmânii de World Rugby, datorită victoriei împotriva Angliei la Cupa Mondială (28-25). Echipa României se menține pe locul 17. Noua Zeelandă își păstrează primul loc, iar Australia completează podiumul, clasări absolut normale în actualul context.

 

Student Sport, sprijinită de Țiriac

Asociația Student Sport România, singura asociație care susține sportul universitar din România, a obținut sprjinul a două companii care fac parte din Țiriac Holdings pentru dezvoltarea unui sistem viabil al sportului universitar în România. Hyundai Auto România și Țiriac Auto vor susține activitatea operațională a asociației, în scopul organizării unui număr de peste 50 de turnee sportive de profil.

 

În finală la Europene

Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat în finala Campionatelor Europene de la Ekaterinburg (Rusia), după ce a învins în semifinale Ucraina cu scorul de 3-1. România va înfrunta câștigătoarea celei de-a doua semifinale, Germania-Rusia. În 2010, 2011 și 2013, echipa feminină a României a jucat pentru aur la Europene și a pierdut de fiecare dată finala.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!