Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 27 martie 2015

PE SCURT:

  • Mureșan, impas financiar
  • Din salină, pe teren
  • Buceschi, la București
  • Fugiți, se-ntoarce Gațu!
  • Odorhei, în semifinale
  • Ponor este la antrenamente
  • Farul s-a desființat

Mureșan, impas financiar

Robert Mureşan, singurul pilot al ţării care a participat în MotoGP, clasa 125cc, și-a serbat zilele trecute ziua de naștere. Într-un interviu, el a vorbit despre planurile pentru startul sezonului 2015 în Superbike, la clasa Superstock 1000, acolo unde va concura pentru al doilea an consecutiv. Robi a spus că mai concurează pentru România din orgoliu și că nu este sigur că, financiar, va prinde și a doua cursă.

 

Din salină, pe teren

Antrenate de Mariana Târcă și Luminița Huțupan, junioarele sub 17 ani au făcut spectacol în weekend la Turda, la turneul de calificare la Europene. În meciul decisiv cu Turcia, fetele noastre au arătat de parcă salina le-a transformat în altă echipă, ele terminând la o distanță de 16 goluri față de adversare, scor 37-21. Astfel că-n august, la Skopje, ele vor merge să lupte pentru titlul european.

 

Buceschi, la București

Costică Buceschi a surprins zilele trecute toată lumea handbalului, când a acceptat propunerea de a lucra la CSM Bucureşti, adică exact rivala celor de la HCM Baia Mare, formație cu care a câştigat titlul în 2014. Fostul principal al echipei HCM a devenit antrenor la formaţia de junioare I, cu care şi-a propus titlul de campioană, lămurind astfel acuzațiile de trădare care se vehiculau.

 

Fugiți, se-ntoarce Gațu!

Cristian Gaţu ar putea avea o revenire în handbalul românesc, la nivel oficial. Fostul preşedinte al FRH a fost propus de Gheorghe Tadici pentru funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Handbal. Cristian Gaţu a confirmat faptul că a fost propus pentru funcţia în cauză, dar a precizat că în acest moment, nu este interesat să revină la nivel oficial în handbal. Probabil că alegerile ne vor lămuri intențiile sale.

 

Odorhei, în semifinale

HC Odorhei a câştigat cu 22-20 manşa retur cu ZTR Zaporojie din sferturile de finală ale Challege Cup. În tur, formaţia harghiteană se impusese în Ucraina cu 26-18. HC Odorhei a rămas astfel singura formaţie din handbalul masculin care poate câştiga trei trofee în acest sezon. Echipa pregătită de Vlad Caba a înregistrat și cea mai bună performanţă europeană din istoria clubului prin calificarea în semifinale.

 

Ponor este la antrenamente

Cătălina Ponor a revenit la antrenamente la baza de la Izvorani, ea declarând că este motivată şi că este cel mai minunat lucru să reprezinte România la cele mai importante concursuri. Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică în 2004 şi dublă medaliată la JO din 2012, a anunţat încă de la începutul acestui an că vrea să revină în competiţii, ea fiind probabil convinsă de antrenorii Bellu și Bitang.

 

Farul s-a desființat

Cu cinci zile înainte de SuperLiga Naţională CEC Bank, vicecampioana României, Farul Constanţa, s-a retras din campionat. Decizia este provocată de lipsa fondurilor bugetare de la Consiliul Judeţean Constanţa, care în urmă cu două săptămâni aprobase o finanţare de două milioane de lei prin Programul Judeţean pentru Susţinerea Sportului de Performanţă, doar că noua OUG nu are și norme de aplicare.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!