Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 30 octombrie 2015

Adversarul Simonei… este ea

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat că adversarul cel mai periculos al Simonei Halep la Turneul Campioanelor este chiar ea, având încredere că sportiva română va reuşi să se impună în faţa rusoaicei Maria Şarapova. Din nefericire Simona a arătat din nou ca o victimă sigură, iar Sharapova a obținut a șasea victorie din tot atâtea meciuri disputate cu românca.

 

Forminte și… străini?

COSR recomandă FRG cooptarea lui Nicolae Forminte în conducerea tehnică a lotului feminin de gimnastică şi a unui specialist străin care să se ocupe de pregătirea sportivelor la paralele inegale. COSR solicită o analiză a prestaţiei antrenorilor şi a celorlalţi membri ai colectivului în procesul de pregătire şi participare la Campionatul Mondial 2015 pentru identificarea răspunderilor personale în eșec.

 

Tecău stă pe 4

Horia Tecău se menţine pe locul 4 în clasamentul ATP de dublu, cu 6.220 de puncte, iar Florin Mergea rămâne pe poziţia 16, cu 4.460 de puncte, în ierarhia de dublu, informează atpworldtour.com. La simplu, cel mai bine clasat român este Adrian Ungur, care a urcat două locuri, de pe 173 pe 171, cu 305 puncte. Marius Copil este pe locul 177, după o coborâre de două locuri, cu 288 puncte.

 

A murit Iozefina Ștefănescu-Udron

Tripla campioană mondială la handbal Iozefina Ştefănescu-Ugron a decedat la vârsta de 83 de ani. Ea s-a născut în 3 ianuarie 1932, la Covasna Băi. În 1962 a fost căpitanul naţionalei care cucerea, pe teren propriu, singurul titlu mondial al României în şapte jucătoare, ea având în palmares alte două titluri mondiale, în 1956 şi 1960, la handbal în 11 jucătoare.

 

Demisia lui Doroftei

Un număr de 67 de membri ai Federaţiei Române de Box au semnat o petiţie prin care solicită demiterea preşedintelui Leonard Doroftei în cadrul Adunării Generale care ar urma să aibă loc în jurul datei de 15 noiembrie. Conform regulamentelor Federaţiei Române de Box, conducerea poate fi demisă dacă se întruneşte votul a peste o treime din numărul total al membrilor. Numărul total este de 146.

 

Campioni

Echipa României a câștigat titlul de campioană europeană la taekwon-do ITF, în proba de tehnici speciale, în cadrul competiției desfășurate la Motherwell (Scoția), în care a ocupat locul cinci pe națiuni, potrivit unui comunicat remis mass-mediei. României a luat parte la CE cu o delegație de 35 de sportivi (16 seniori, 19 juniori), condusă de președintele Federației Române de Taekwon-do ITF.

 

Titluri la tenis de masă

România a ocupat primul loc în clasamentul pe națiuni la Campionatele Balcanice de tenis de masă pentru tineret (Under-21), desfășurate la Shtip (Macedonia), cu patru medalii de aur, trei de argint și trei de bronz. După medaliile de aur cucerite în întrecerile pe echipe, tricolorii au mai ocupat primul loc la simplu feminin, prin Irina Ciobanu și la dublu mixt, prin perechea Alin Spelbuș/Irina Ciobanu.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!