Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 18 decembrie 2015

Bronz pentru Dolmiceanu

Tiberiu Dolniceanu a câştigat medalia de bronz în proba de sabie de la Grand Prix-ul de la Boston (SUA), informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Scrimă. Dolniceanu a fost învins, în semifinale, cu scorul de 15-9, de italianul Aldo Montano, care a şi reuşit să câştige competiţia. Tiberiu Dolniceanu a trecut de Erwin Cai, Andras Szatmari, Richard Huebers şi de Nikolai Kovalev.

 

Cu Danemarca în sferturi

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut o victorie istorică săptămâna treccută, în faţa deţinătoarei titlului mondial, selecţionata Braziliei, provocând una dintre cele mai mari surprize de la acest turneu al Campionatului Mondial de handbal feminin, urmând să întâlnească în sferturile de finală ale competiţiei Danemarca, miercuri 16 decembrie, de la ora 21:45.

 

European la Cluj

Forul european de baschet a anunţat gazdele Campionatului European masculin din 2017, România, care a candidat în premieră, primind dreptul de organizare a unei grupe în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Ghiţă Mureşan a declarat, după ce România a primit în premieră dreptul de organizare a unei grupe a CE masculin din 2017 că va fi „cel mai mare eveniment baschetbalistic petrecut vreodată în ţara noastră”.

 

Cahill a mers la librărie

Antrenorul Simonei Halep, australianul Darren Cahill, a vizitat librăria Cărtureşti Carusel şi a postat pe contul său de Twitter imagini cu cărţile cu tematică sportivă pe care le-a găsit, printre acestea fiind biografia lui Andre Agassi şi o carte scrisă de Brad Gilbert. „Am vizitat o frumoasă librărie din Bucureşti”, a fost mesajul lui Cahill. Darren Cahill se află de aproape 3 săptămâni în România.

 

O româncă bate recorduri

Dor Geta Popescu a devenit la vârsta de 12 ani şi 5 luni cea mai tânără alpinistă din lume care a escaladat vulcanul Ojos del Salado (6.893 metri). La 8 decembrie, la ora locală 12.40, alpinista Dor Geta Popescu a atins vârful celui mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado, de 6.893 de metri altitudine. Masivul, aflat în Anzii Cordilieri, este cel mai înalt vulcan din America de Sud.

 

Tadici, pus la respect

Federaţia Română de Handbal respinge acuzaţiile lui Gheorghe Tadici şi se delimitează de declaraţiile acestuia, după ce fostul selecţioner a criticat echipa naţională feminină şi pe antrenorul suedez Tomas Ryde, în urma înfrângerii suferite de România, scor 18-26, în meciul cu Spania, de la CM. Tadici a făcut extrem de grave la adresa naționale, inclusiv legate de consumul de alcool în cantonamente.

 

Gruia ne-a părăsit

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat că Gheorghe Gruia, dublu campion mondial, care a decedat în Mexic, a fost cel mai mare handbalist al României şi al lumii. „De aseară plâng continuu. Nu pot spune decât atât: a murit el mai mare handbalist al României şi al lumii. Din păcate a murit singur, departe de casă, în Mexic”, a declarat Gaţu.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!