Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 8 ianuarie 2016

Begu merge în optimi

Irina-Camelia Begu s-a calificat în optimile de finală la turneul de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 500.000 de dolari. Begu, locul 31 mondial, a trecut primul tur de Lara Arruabarena (86 WTA) din Spania, scor 6-3, 6-2, după o oră şi 29 de minute. În optimi, Begu va juca în compania sportivei Anna-Lena Friedsman (Germania), care a trecut de Bojana Jovanoski (Serbia), scor 6-0, 6-3.

 

Tecău, jocuri lângă Mergea

Horia Tecău a declarat că doreşte să joace mai multe meciuri alături de Florin Mergea, pentru a fi în formă maximă în vederea obţinerii unei medalii la dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. În circuitul ATP Horia Tecău îl are partener pe olandezul Jean-Julien Rojer, iar Florin Mergea pe Rohan Bopanna. Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au loc în perioada 5-21 august.

 

Bute pregătește un meci nou

Lucian Bute a declarat că îşi va relua antrenamentele în luna ianuarie şi că probabil în martie sau în aprilie va avea un meci cu un boxer bun, informează boxingscene.com. Lucian Bute a precizat că îşi doreşte să fie din nou campion şi că deşi are 35 de ani se simte în formă. „Vreau să fiu din nou campion. Mă simt bine din punct de vedere fizic, dar şi psihic, la 35 de ani”, a spus el.

 

Gyenes, la Dakar

Mani Gyenes se află pe locul 20 în clasamentul general al Raliului Dakar după ce a obţinut al 20-lea timp în proba specială a etapei a doua (4 ianuarie Villa Carlos Paz – Termas de Rio Hondo). Pe 6 ianuarie se va porni în prima etapă maraton din această ediţie, iar riderul sătmărean se va reîntâlni cu echipa de asistenţă în seara zilei de 7 ianuarie, când se va ajunge în Uyuni (Bolivia).

 

Schimbări la Baia Mare

HCM Baia Mare s-a despărţit la începutul acestui an de două jucătoare, Laura Oltean şi Elena Gjeorgjievska. Prima a ajuns la final de contract, iar între timp s-a transferat la CSM Bistriţa, liderul din Divizia A, Seria a 2-a. Echipa rămâne cu doi interi dreapta de meserie, Melinda Geiger şi Patricia Vizitiu, ambele componente ale echipei naţionale.

 

Ponor se reface

Cătălina Ponor, gimnasta cu cele mai multe medalii de aur la bârnă, în cadrul Campionatelor Europene, a încheiat în forţă anul 2015, revenind în sala de gimnastică pentru prima dată după operaţia suferită la mijlocul lunii octombrie, la Viena, la tendonul piciorului drept. Sportiva născută la Constanţa a ales să se recupereze pentru Rio 2016 în Statele Unite, la clinica reputatului fizioterapeut Robert Donatelli.

 

Pe primul loc

Căpitanul naţionalei de polo a României, Cosmin Radu, a fost desemnat cel mai bun sportiv în anul 2015 de către forul naţional de profil, în timp ce distincţia similară feminină a fost acordată sportivei Nikolett Laboncz. În 2015, Cosmin Radu a devenit campion al Croaţiei, cu Primorje Rijeka, cu aceeaşi echipă cucerind şi Cupa, dar şi Liga Adriatică.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!