Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 22 ianuarie 2016

Niculescu, în turul 2

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, locul 40 WTA, va juca în compania sportivei Elizaveta Kulicikova (Rusia), locul 109 WTA, în turul doi al Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, a anunţat site-ul oficial al competiţiei. Niculescu are șansa de a trece adversara sa și de a accede în turul al treilea al competiției, deși partida va fi departe de a fi una ușoară.

 

A murit legenda bobului românesc

Fostul sportiv Ion Panţuru, câştigător al medaliei de bronz la Jocurile Olimpice de iarnă de la Grenoble, în 1968, a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, a anunţat Federaţia Română de Bob şi Sanie. Ion Panţuru a făcut parte şi din echipa de bob patru persoane a României care s-a clasat pe locul 10 la Jocurile Olimpice de la Sapporo din anul 1972.

 

Saracens a câștigat grupa

Echipa Timişoara Saracens a învins în deplasare, cu scorul de 10-3, formaţia Heidelberger RK, şi a câştigat grupa B din prima fază a calificărilor Challenge Cup, acumulând 19 puncte din 20 posibile, informează frr.ro. În faza play-off-ului calificărilor pentru ediţia 2016-2017 a European Rugby Challenge Cup, Timişoara Saracens urmează să întâlnească fie echipa Ienisei Krasnoiarsk fie formaţia Calvisano.

 

Pascal învață de la Bute

Pugilistul Jean Pascal a declarat că l-a inspirat prestaţia lui Lucian Bute în confruntarea din noiembrie cu James DeGale, el precizând că a învăţat că atunci când crezi în tine poţi face orice, informează journaldemontreal.com. Jean Pascal a fost adversarul lui Lucian Bute în ianuarie 2014, când s-a impus la puncte în faţa românului.

 

Arena Națională, fără omologare

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim, a declarat că în prezent stadionul Naţional Arena nu poate fi deschis, în lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, care nu poate fi eliberată de ISU pentru că nu există agrement tehnic pentru materialul folosit la acoperiş. Inițial acoperișul trebuia să fie de tablă, acoperind doar tribunele, dar planurile s-au schimbat din mers.

 

Peste Austria

Echipa naţională de handbal masculin a României a învins la Baia Mare reprezentativa Austriei, cu scorul de 32-29 (15-15), în cea de-a cincea partidă din grupa 2 a preliminariilor europene, contând pentru Campionatul Mondial din 2017. Prima clasată din fiecare din cele 6 grupe din preliminariile europene se va califica în faza play-off, în care se va lupta eliminatoriu, între 10 şi 16 iunie.

 

Cîtea, președintele FR Box

Vasile Cîtea, fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost ales la conducerea forului în cadrul Adunării Generale Extraordinare ce a avut loc în Capitală. Cîtea a obţinut 88 voturi, în timp ce contracandidatul său, Mihai Lauruc, a obţinut 38. Pe lista candidaţilor oficiali s-au aflat şi Mihai Craiu şi Marian Simion. Ambii și-au anunțat anterior retragerea din cursă.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!