Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 29 ianuarie 2016

În grupa C la volei

Forul european de volei (CEV) a anunţat participantele în Liga Europeană feminină 2016, între care se numără şi naţionala României, care va evolua în grupa C, cu Ungaria, Grecia şi Slovenia. Meciurile se vor derula sub formă de turnee, între 3-5 iunie (în Polonia, Muntenegru şi Ungaria), 10-12 iunie (Franţa, Grecia) şi 17-19 iunie (Albania).

 

Titi Mihail nu mai este

Constantin Gheorghe „Titi” Mihail, considerat unul dintre cei mai valoroşi antrenori ai atletismului românesc, a încetat din viaţă la vârsta de 70 de ani. „Născut la 24 iulie 1945, la Constanţa, Constantin Mihail a fost, poate, cel mai important promotor al probelor de sprint, garduri şi sărituri, ai atletismului tricolor masculin, în special”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Atletism.

 

Vom avea campionat de drift

Considerat iniţial un show al teribiliştilor, driftul a prins contur şi în ţara noastră şi tinde spre profesionism. Cea mai spectaculoasă aripă a motorsportului a fost recunoscută în mod oficial de autorităţi ca şi probă de sportivă, în cadrul Federaţiei Română de Automobilism Sportiv fiind deja înfiinţată Comisia de Drift, al cărei preşedinte este Denis Manea.

 

Fără România

Federaţia Internaţională de Handbal a confirmat gazdele celor 3 turnee preolimpice ale handbalului feminin, adică Danemarca, Rusia şi Franţa. În mod normal, acestea ar fi trebuit organizate de România, Polonia şi Olanda, conform locurilor ocupate la ultimul Campionat Mondial şi principiului care a funcţionat mereu la ediţiile anterioare, însă acum IHF a luat deciziile în funcţie de alte interese.

 

Învinsă la București

Echipa de baschet masculin Steaua CSM EximBank Bucureşti a fost învinsă pe teren propriu, de formaţia U Banca Transilvania Cluj, cu scorul de 77-59 (38-31), într-un meci restant din etapa a V-a a Ligii Naţionale. În urma rezultatului, U Banca Transilvania Cluj acumulează 27 de puncte şi egalează echipele de pe primele două locuri, CSM Oradea şi BC Mureş, iar Steaua, cu 24 de puncte, rămâne pe locul opt.

 

Mergem la șosea fond

România va avea un reprezentant în cursa de ciclism a Jocurilor Olimpice, proba masculină de şosea fond, pentru a doua oară consecutiv. Locul a fost obţinut ca urmare a clasării a doi sportivi, Serghei Ţvetcov şi Eduard Grosu, în primele 200 de poziţii ale clasamentului individual UCI Europe Tour. Dintre cei doi, Ţvetcov se află cel mai bine clasat, pe locul 119, în timp ce Grosu ocupă poziţia 147.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!