Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 12 februarie 2016

Baraj cu Germania în FED Cup

România va disputa, pe 16-17 aprilie, pe teren propriu, barajul de menţinere în Grupa Mondială a Fed Cup, contra Germaniei, conform tragerii la sorţi care a avut loc marţi, la Londra. România a retrogradat două poziţii în clasamentul mondial, după eşecul cu Cehia, şi ocupă locul 9, astfel că nu a figurat printre capii de serie. În aceste condiţii, tragerea la sorţi a scos din urnă reprezentativa a Germaniei.

 

Geta Popescu, pe Aconcagua

Alpinista română Dor Geta Popescu, în vârstă de 12 ani, a atins vârful Aconcagua (Argentina), de 6960 metri, şi a stabilit un nou record mondial de vârstă pentru acest vârf, sâmbătă, 6 februarie, conform unui comunicat remis de Clubul Sportiv Montan Altitudine. Aconcagua este cel mai înalt vârf din emisfera sudică şi cea vestică, cel mai înalt din afara Asiei, cel mai înalt din cele două Americi.

 

Succesul carierei

Monica Niculescu (28 ani, 37 WTA) a obţinut victoria carierei în meciul al doilea al partidei din sferturile de finală FED Cup, România-Cehia: succesul din faţa cehoaicei Kvitova reprezintă primul triumf al sportivei din Slatina, în faţa unei jucătoare de Top 10, în ultimii 4 ani. Jucătoarea antrenată de Călin Ciorbagiu nu a mai reuşit să învingă o jucătoare de Top 10 WTA din februarie 2012.

 

Argint la Paris

Andreea Chiţu a cucerit medalia de argint la Grand Slam-ul de la Paris, la categoria 52 de kilograme, informează site-ul oficial al competiţiei de judo. Chiţu (27 de ani), numărul 1 mondial la categoria 52 de kilograme, a fost învinsă, în finală, de Majlinda Kelmendi (Kosovo). La categoria 57 de kilograme, Loredana Ohâi s-a clasat pe locul 7.

 

Final Four la Oradea

Turneul Final Four al Cupei României la baschet masculin va fi găzduit de Arena ”Antonio Alexe” din Oradea, pe 10 și 11 aprilie, după ce orașul de pe Crișul Repede a câștigat licitația organizată de Federația Română de Baschet. Potrivit tragerii la sorți, în semifinalele programate pe 10 aprilie, echipa gazdă, CSM CSU Oradea o va întâlni pe Energia Târgu Jiu sau pe Dinamo București.

 

Viitor stadion

Clubul Sportiv Dinamo a prezentat, pe site-ul său oficial, proiectul viitorului stadion din șoseaua Ștefan cel Mare, cu o capacitate de 30.000 de locuri. Conform grupării alb-roșii, proiectul este realizat de Compania Națională de Investiții, în urma demersurilor făcute de Clubul Sportiv Dinamo. Aceasta vrea să înlocuiască vechiul stadion, devenit aproape impropriu oricăror evenimente.

 

Ambasadoarele sportului

Handbalistele formației CSM București, Oana Manea, Aurelia Brădeanu și Iulia Curea, vor fi pentru un an ambasadoarele Federației Sportului Școlar și Universitar (FSSU), a anunțat, marți, într-o conferință de presă, directorul adjunct al FSSU, Constantin Căliman. În paralel, FSSU va realiza un proiect de implementare a mini-handbalului în rândul elevilor de la clasele 0-4.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!