Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 19 februarie 2016

Halep vs. Ivanovic

Simona Halep (24 de ani, 3 WTA), favorită 1 a turneului feminin de la Dubai, o va întâlni în optimile de finală ale competiţiei pe Ana Ivanovic (28 de ani, 17 WTA), din Serbia. În primul tur al turneului de la Dubai, dotat cu premii în valoare de 2 milioane de dolari, Ana Ivanovic a trecut de Daria Gavrilova (21 de ani, 35 WTA), din Australia, scor 6-1, 6-0, în 54 de minute.

 

Cîrstea trece de primul tur

Sorana Cîrstea (locul 199 WTA) a câştigat meciul împotriva braziliencei Maia Beatriz Haddad (locul 228 WTA), scor 6-2, 6-1, în primul tur al turneului pe zgură din Rio de Janeiro (Brazilia). Pentru victoria obţinută, românca va primi 30 de puncte în clasamentul WTA şi 3.400 de dolari. În turul doi Cîrstea o va întâlni pe Polona Hercog (Slovenia, locul 83 mondial), favorita cu numărul 5 a competiţiei.

 

Ekpo, meci cu Bute

Isaac Ekpo, fost challenger al titlului mondial WBO la categoria supermijlocie, a declarat că își doreşte o confruntare în 2016 cu sportivul român Lucian Bute, potrivit site-ului www.boxing247.com. Boxerul nigerian ocupă locul 11 în clasamentul WBA şi locul 7 în clasamentul WBO. El a înregistrat șapte victorii consecutive după meciul pentru titlul mondial WBO la categoria supermijlocie, pierdut în 2013.

 

La Olimpiadă

Ediţia a doua de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret a debutat, vineri seara, la Lillehammer, în Norvegia, cu festivitatea de deschidere. 1.100 de sportivi, cu vârste între 14 şi 18 ani, din 70 de ţări se vor întrece la 15 discipline, în 13 baze sportive din cele cinci localităţi norvegiene, Lillehammer, Hamar, Gjoevik, Oeyer şi capitala Oslo, în perioada 12-21 februarie. România are 22 de sportivi.

 

Antena, amendată pentru Halep

CNA a amendat Antena Stars cu 30.000 de lei din cauza încălcării dreptului la propria imagine şi la viaţă privată în cadrul mai multor emisiuni ale televiziunii, membrii Consiliului referindu-se în special la „Agentul VIP”, în care a fost abordat subiectul vieţii sexuale a Simonei Halep. Cei din emisiune au încercat să pună insuccesele sale pe seama lipsei unei vieți personale.

 

Moroșanu merge în Puerto Rico

Prima gală Superkombat organizată în 2016 va fi pe 26 martie, la San Juan, capitala statului Puerto Rico, iar capul de afiş va fi confruntarea dintre Cătălin Moroşanu şi cel mai bine cotat britanic, Daniel Sam. „Este un moment istoric pentru sportul românesc fiindcă am reuşit să pătrundem pe piaţa americană. Proiectul este pe termen lung şi vizează evenimente diferite”, a declarat Eduard Irimia, promotorul galei.

 

Țiriac vrea să vândă turneul

Ion Ţiriac a declarat că va renunţa la licenţa turneului de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy, în cazul în care nu va fi construită o arenă nouă în Bucureşti. „Vom vinde turneul de tenis de la Bucureşti, dacă nu va fi construită o arenă nouă. Arena Progresul nu va mai primi avizul pentru desfăşurarea evenimentelor sportive, există pericol de prabuşire a tribunei, după cum au spus experţii”, a declarat el.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!