Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 18 martie 2016

Iohannis mai dă o decorație

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare post-mortem a multiplei campioane olimpice Iolanda Balaş cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Ofiţer, potrivit unui comunicat de presă emis duminică de Administraţia Prezidenţială. Dubla campioană olimpică la atletism Iolanda Balaş Soter, care avea probleme de sănătate, s-a stins din viaţă săptămâna trecută la vârsta de 79 de ani.

 

Bute boxează pentru titlu

Lucian Bute va urca din nou în ring şi va boxa pentru centura mondială WBC, pe data de 30 aprilie 2016, împotriva lui Badou Jack, un american de origine suedeză. Cei doi pugilişti au fost în negocieri şi în trecut pentru a organiza o gală, însă abia acum s-a putut ajunge la un acord. Badou Jack face parte din echipa celebrului Floyd Mayweather şi este reprezentat de Al Haymon, acelaşi impresar pe care îl are şi Bute.

 

Exces de zel

Agenţia Naţionale Anti-Doping (ANAD), federaţia de şah a fost informată că începând cu 1 ianuarie 2016, Meldonium – substanţa folosită de Sharapova – a intrat pe lista neagră a Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA), la capitolul S4. Adică hormoni şi modulatori metabolici. Aceeași informare a primit-o și federația de bridge, recte două federații unde efortul fizic este inexistent.

 

Larisa, accidentată

Cea mai bine cotată gimnastă româncă, Larisa Iordache (19 ani), s-a accidentat la antrenamente şi va rata calificările pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Ultimul concurs pentru calificare la Jocurile Olimpice 2016 îl reprezintă Test Eventul care se desfăşoară la Rio, în perioada 16 – 18 aprilie 2016. Până acum, pentru JO sunt calificate opt echipe naţionale, iar Test Event-ul va mai califica patru echipe.

 

Calificate la Europene

Naţionala feminină de handbal a câştigat cu 25-20 meciul cu Norvegia, campioana olimpică, mondială şi europeană en-titre, contând pentru Grupa 1 preliminară de calificare la Campionatul European din 2016. Naţionala pregătită de Tomas Ryde şi-a asigurat calificarea la turneul final din decembrie, dar în acelaşi timp a luat un bagaj imens înaintea turneului preolimpic de la Aarhus, programat în 18-20 martie.

 

Miercurea Ciuc, aproape de finală

Sport Club Miercurea Ciuc a învins-o pe CSA Steaua București cu scorul de 7-3 (2-1, 3-1, 2-1) în semifinalele Campionatului Național de hochei pe gheață, și este la un singur pas de finală. Sport Club conduce cu 2-0 în semifinala cu Steaua, după ce a câștigat și meciul de la Miercurea Ciuc, cu 6-3. Următoarele două partide vor avea loc la Cârța, cu Steaua în postură de gazdă, pe 17 și 18 martie.

 

5 puncte în Finlanda

Marele maestru român Mihail Marin a acumulat 5 puncte după opt runde la Openul internațional de șah de la Reykjavik, unde sunt prezenți 234 de jucători din întreaga lume. În runda a opta, singurul reprezentant al României în acest turneu a pierdut jocul cu șahista Elisabeth Paehtz, din Germania. Acum, Mihail Marin, cu piesele albe, o va înfrunta pe jucătoarea Petra Papp, din Ungaria.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!