Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 25 martie 2016

Halep vs. Kasatkina

Simona Halep (locul 5 în clasamentul WTA) va juca împotriva rusoaicei Daria Kasatkina (36 WTA), în turul al doilea al turneului de tenis de la Miami, competiţie dotată cu premii totale în valoare de peste 6 milioane de dolari. Marţi, în primul tur al competiţiei din Florida, Daria Kasatkina a învins-o în trei seturi, 6-2, 1-6, 6-2, pe Katerina Bondarenko (Ucraina, 59 WTA).

 

Simona stă pe 5

Simona Halep se află pe locul 5, cu 3.960 de puncte, cu 160 mai multe faţă de locul 6, ocupat de Carla Suarez Navarro, şi cu 816 puncte în spatele sportivei din Spania, Garbine Muguruza care ocupă locul 4 WTA. După Simona Halep, cea mai bine clasată româncă este Monica Niculescu, locul 33, cu 1410 puncte. Sharapova a ieșit din primele 10 după suspendare, coborând pe locul 11.

 

Vicecampion mondial

În cea de-a doua zi a Campionatelor Mondiale Indoor, ce se desfăşoară la Portland, Andrei Gag a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului de premiere, la greutate, cu o primă încercare care măsurat 20,89 m. Campion mondial a devenit Tomas Walsh din Noua Zeelandă, cu o aruncare de 21,78 m, care a reprezentat şi cea mai bună performanţă mondială a sezonului.

 

Arad, Enduro

Pasionaţii de motociclism au fost aşteptaţi în weekend, în perioada 18-20 martie, în oraşul Sebiş din judeţul Arad, pentru prima etapă a sezonului la Enduro, informează corespondenții de presă. Această etapă a contat atât pentru Campionatul Naţional Individual al României la Enduro, cât şi pentru Campionatul Est-European, respectiv, Campionatul Naţional al Ungariei.

 

Halep și Tecău, la Rio

Comitetul director al Federaţiei Române de Tenis a propus o listă cu nouă jucători şi nouă oficiali pentru Jocurile Olimpice ce se vor disputa în luna august la Rio. În comunicatul Federaţiei Române de Tenis se arată că toţi sportivii îşi vor desemna antrenorul sau persoana care îi va însoţi, iar proiectul va fi coordonat de Preşedintele F.R.T., George Cosac.

 

Putem învinge pe oricine

Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, a declarat că România, care va întâlni Danemarca în primul meci al turneului preolimpic, este favorită la calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Rio. „Dacă este să vorbim despre o formă de moment vizavi de celelalte competitoare, România este favorită”. A avut dreaptate, România a învins Damarca și s-a calificat.

 

Halep, sub Serena

Simona Halep nu-şi va putea apăra trofeul la Indian Wells câştigat anul trecut, după ce a pierdut cu Serena Williams în sferturile de finală, scor 6-4, 6-3. Scorul general al partidelor directe a devenit astfel 7-1 pentru liderul mondial. Reprezentanta României a avut câteva sclipiri în acest joc, dar Serena Williams nu prea i-a oferit ocazia să-şi facă jocul, să atace.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!